10 aptitudini și calificări care te ajută să obții joburi pe care le poți face de-acasă

Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii și cu creșterea competitivității, angajatorii caută să reducă cheltuielile cu resursele, inclusiv cu salariații. Totodată, și tu îți dorești un job flexibil, care să-ți ofere autonomie, să-ți aducă venituri satisfăcătoare și posibilitatea de a lucra din confortul casei tale sau din alt loc decât de la birou. 

Indiferent că vrei să fii freelancer sau să muncești în regim de telemuncă, pentru a obține, rapid, jobul dorit, trebuie să te pui în valoare cât mai bine, iar noi îți prezentăm câteva dintre abilitățile și calificările care îți pot crește șansele de a obține joburi pe care le poți face de-acasă. 

Abilități și calificări ce te pot ajuta să găsești, ușor, joburi remote 

Dincolo de aptitudinile și calificările pe care le ai sau pe care le poți dobândi prin reconversie profesională ori cursuri de perfecționare, este important să știi care sunt domeniile potrivite pentru munca de acasă. Mai jos, descoperi câteva dintre industriile sau sectoarele de activitate în care lucratul remote este potrivit și ce ai putea să faci concret ca să-ți găsești jobul dorit. 

Citește și: Telemunca – ce este, ce avantaje aduce, cine o poate practica

Atestatele și certificatele pentru limbile străine – meseria de traducător

Tot mai mulți angajatori sunt în căutare de vorbitori de limbi mai puțin cunoscute, ca olandeza, chineza, araba. Urmează cursuri de perfecționare la o facultate de profil, ca Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, sau participă la programele unor instituții ca Institutul Goethe. Totodată, te poți îndrepta spre traducerile literare. 

Aptitudini de editare a textelor online – Copywriter

Dacă știi să scrii concis, coerent, concludent, ai noțiuni temeinice de SEO și o bună capacitate de documentare, atunci te poți îndrepta spre un job remote creativ, cum este cel de Copywriter. Te vor ajuta și o bună cunoaștere a limbilor străine și cunoștințele de bază din domeniul marketingului. 

Aptitudini din sfera Social Media – Social Media Specialist

Nu mai există branduri sau companii mari care să nu aibă cont de Instagram, Facebook, Twitter și tendința este migrarea din offline spre online. Așadar, este un domeniu ofertant, în care poți ajunge specialist în scurt timp. Poți dobândi cunoștințe de social media prin cursuri online, cărți sau articole. 

Dacă te interesează un job remote în domeniul Marketing PR, descoperă cele mai noi oferte de locuri de muncă pe OLX aici. 

Competențele din domeniul comunicării – Specialist în comunicare


O diplomă care să ateste absolvirea unei facultăți în domeniul Comunicare și Relații Publice și abilitatea de a te adapta la schimbare și la situațiile stresante. Acestea sunt, în mare, calificările și competențele de bază pe care ar trebui să le ai, ca să obții un job remote ca specialist în comunicare. Tot mai multe companii au nevoie să transmită informații corecte și la timp și să gestioneze eficient situațiile de criză. 

Cunoștințe de programare – Programator


Dacă știi cel puțin patru limbaje de programare, îți poți găsi un job remote, pe un salariu bun. Și chiar dacă nu ai mai făcut până acum asta, poți urma cursuri online și, în câteva luni, să devii programator web junior, de exemplu. Vei ști să creezi un site web dinamic, interactiv, dar și aplicații web. 

Dacă te interesează un job remote, în domeniul IT, descoperă cele mai noi oferte de locuri de muncă pe OLX aici. 

Calificări și aptitudini în domeniul editării foto – Editor Foto

Cursurile de fotografie, învățarea unor programe de postprocesare a imaginilor, câteva noțiuni de bază de web design te pot ajuta să obții un job remote, ca editor foto. Poți lucra pentru diverse publicații online din țară sau din străinătate, pentru site-uri specializate sau pentru companii care au nevoie de proiecte speciale.

Cunoștințe de editare video și a sunetului – Editor Video/Sunet

Dacă te pasionează lucrul cu imaginea și cu sunetul, ești absolventul unui curs acreditat în domeniul imagine film/tv, cunoști programele de editare video, atunci poți lucra ca freelancer sau colaborator al unei televiziuni sau al unei case de producții cinematografice. 

Cunoștințe de marketing – Ecommerce Manager

Dacă ai absolvit o facultate de business sau marketing, cunoști bine trendurile din online și modurile de comunicare specifice, atunci te poți ocupa de vânzările online ale unei firme, să construiești și să aplici strategii pentru asigurarea profitului business-ului respectiv. 

Psihoterapie sau consiliere psihologică – Psihoterapeut

Competențele, calificările, atestatele și certificatele obținute în domeniul psihoterapiei sau al consilierii psihologice îți pot da posibilitatea de a funcționa ca psihoterapeut la un cabinet online, care poate fi chiar al tău.

Creativitate și cunoștințe de web design – Graphic Designer

Graphic design, logo design, bannere, cărți de vizită, manuale de brand. Dacă acești termeni nu îți sunt cu totul necunoscuți, atunci ai putea lucra de acasă ca graphic designer. Practic, prin intermediul culorilor, al ilustrațiilor, al fotografiilor, animațiilor sau al diferitelor tipuri de layout-uri vei crea soluții vizuale pentru a transmite diverse mesaje, a crea conținut media și multimedia pentru diverse publicații online, de exemplu. 

Cum obții rapid un job remote – sfaturi de care să ții cont

Indiferent în ce domeniu vrei să-ți găsești un job remote, ca să-l și obții într-un timp cât mai scurt, este important să ții cont de unele aspecte, cum ar fi:

  • stârnește interesul angajatorilor – totul pleacă de la redactarea CV-ului; angajatorul nu are timp să citească un roman, așa că selectează informația relevantă pentru postul respectiv și începe cu ea; 
  • adaptează-te – fă-ți un blog, conturi pe rețelele de socializare și promovează proiectele la care ai lucrat și care demonstrează aptitudinile pe care le ai;

Citește și: Munca la domiciliu – ce joburi poti face de acasa si ce presupune acest tip de activitate

  • fii într-o continuă căutare – fii la curent cu cele mai noi oferte de locuri de muncă; vezi care sunt cerințele angajatorilor pentru posturile pe care le-ai viza; 
  • nu te rezuma doar la un domeniu de activitate – perfecționează-te mereu, participă la cursuri de reconversie profesională; astfel, vei ști care sunt noutățile din domeniul tău de activitate și ce poți învăța în plus, ca să poți găsi un job altfel decât ai avut până acum.

Dacă îți dorești să lucrezi de acasă, există o mulțime de domenii pentru care poți opta, în funcție de pregătirea ta. Pe lângă calificări, nu uita că ai nevoie și de anumite abilități, cum sunt și cele prezentate mai sus, pentru a putea obține rapid un job remote.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât din candidat, să devii proaspăt angajat.

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii (0)
Adauga comentariu