Ce trebuie să scrii într-un CV ca să obții un job de babysitter într-un cămin potrivit pentru tine

Meseria de babysitter pare, într-adevăr, o oportunitate la îndemână să obții un venit, dar ceea ce mulți nu știu este că din ce în ce mai multe familii caută bone care să aibă anumite calități sau aptitudini pentru îngrijirea unui copil. Indiferent că ai sau nu experiență de babysitting, atunci când îți cauți un loc de muncă trebuie să știi ce informații relevante trebuie să conțină CV-ul tău și ce aptitudini te vor ajuta să obții acest job.

Care este diferența, prin lege, între babysitter și dădacă?

Înainte, însă, să vorbim despre cum trebuie să arate un CV pentru un job de babysitter, ar trebui să clarificăm care este diferența între noțiunile de babysitter și dădacă.

Meseria de dădacă, așa cum spune Legea nr. 167/2014, presupune ca persoana care vrea să lucreze ca bonă trebuie să fie angajată cu contract de muncă la o firmă de bone acreditată. Bona va putea să îngrijească, la domiciliu propriu, cel mult patru copii.
O babysitter, în schimb, este persoana care are grijă de copii la domiciliul acestora și este plătită de către părinți, în baza unui contract.

Care este rolul unei babysitter?

Rolul unei babysitter este să aibă grijă de copilul sau copiii altei familii. Principalele responsabilități presupun să te asiguri că aceștia sunt în siguranță, să îi hrănești și să le faci baie atunci când e nevoie, ținând cont de pretențiile părinților referitoare la modalitatea de îngrijire.

Un job de babysitter presupune să lucrezi în funcție de un program zilnic sau doar atunci când părinții au nevoie de cineva care să stea cu copilul. Astfel, poți să lucrezi full-time sau part-time. Există și situații în care tu trebuie doar să le dai o mână de ajutor părinților sau sunt situații în care tu îți asumi întreaga responsabilitate pentru îngrijirea copilului atunci când părinții nu sunt acasă.

Cu ce te ajută un CV atunci când îți dorești să lucrezi ca babysitter?

Chiar dacă nu aplici pentru un job într-o corporație, ci doar ca să lucrezi pentru o familie cu copii, CV-ul tău trebuie să arate într-un mod profesionist. Gândește-te că majoritatea părinților sunt angajați în companii și caută o babysitter ca să poată să își reia munca și sunt obișnuiți cu ideea de CV. În plus, un CV îi ajută să facă o evaluare a abilităților tale, iar cu cât îți organizezi cât mai bine informația, cu atât ai mai multe șanse să obții acest job.

Un CV complet trebuie să includă detalii despre locurile de muncă anterioare ca babysitter, dar și despre celelalte locuri de muncă, în special dacă nu ai mai lucrat până acum ca babysitter.

Alte informații din CV care te vor ajuta să obții un job de babysitter sunt alte certificări relevante pentru această poziție, cum ar fi abilități de prim-ajutor sau dacă știi cum să aplici manevrele de resuscitare. Pe lângă aceste informații, trebuie să incluzi și detalii despre educație, dar și alte abilități sau interese care se potrivesc pentru acest job.

Care sunt cele mai comune greșeli pe care le poți face cu un CV pentru un post de babysitter

Ca orice CV care urmărește să transmită încredere unui angajator cu privire la experiența candidatului, și un CV pentru un post de babysitter trebuie să evite informațiile prea generale sau irelevante și să adune într-un loc acele experiențe și calități care țin de capacitatea de a avea grijă de un copil, de a contribui la buna lui creștere și educație.

Nu trebuie să scrii în CV informații care nu sunt importante pentru un job de babysitter. Acest CV trebuie să fie adaptat special pentru acest loc de muncă și să conțină informații care te ajută să scoți în evidență abilitățile tale de îngrijire a copiilor.

Subliniază lucruri relevante pentru acest job și evită să incluzi interese sau abilități care nu au legătură cu munca unei babysitter. Totodată, chiar dacă CV-ul tău trebuie să fie organizat și să arate într-un mod profesionist, evită să îl faci să arate mult prea serios. Până la urmă, interesul tău este ca părinții să înțeleagă din CV-ul tău că ești o persoană care știe cum să se poarte cu copiii, că ești dispusă să te distrezi cu aceștia și că, în același timp, te asiguri că ei sunt mereu în siguranță.

Recomandări de care să ții cont în redactarea unui CV pentru un post de babysitter atunci când NU ai experiență

Iată ce ar trebui să conțină CV-ul tău, dacă nu ai experiență în domeniu:

  • CV-ul unei babysitter fără experiență poate să fie scurt, atât timp cât conține informații concrete și corecte. Părinții preferă CV-uri simple și clare, astfel încât să își dea seama mai ușor de abilitățile tale și dacă ești potrivită pentru ceea ce au nevoie;
  • Dacă ai avut mai multe alte locuri de muncă până în prezent, poți să incluzi informații despre cel mai recent loc de muncă dar mai ales despre acel job la care ai învățat cum să faci lucrurile într-un fel util și în slujba de babysitter; de exemplu educatoare, asistent maternal sau animatoare la petreceri pentru copii.
  • Părinții trebuie să aibă încredere că știi să ai grijă de un copil, așa că ar fi bine să te pregătești pentru orice situație critică. Învață cum să faci față situațiilor în care copilul se sufocă cu mâncare, se lovește sau cade, fuge din parc și trebuie să îl cauți, izbucnește un incendiu sau intră un hoț în casă. Scrie în CV dacă ai aceste abilități.
  • Ține cont de faptul că unele joburi de babysitting presupun să faci și anumite treburi casnice, cum ar fi spălatul rufelor, curățenie sau cumpărături; menționează abilitățile sau obiceiurile tale referitoare la aceste lucruri. Părinții vor aprecia că ai luat în considerare aceste lucruri.
  • Scoate în evidență personalitatea ta; părinții caută persoane care sunt jucăușe, creative, punctuale, răbdătoare, organizate și pe care pot conta.
  • Dacă ai avut grijă în trecut de copiii rudelor sau ai prietenilor, poți include aceste informații la secțiunea Referințe. Aici vei scrie numele complet, adresa și numărul de telefon ale persoanelor pentru care ai fost de ajutor, ca acestea să poată să dea detalii angajatorilor (dacă sunt contactate) despre cum te-ai descurcat.
  • În cazul în care ești vorbitoare de limbi străine, include-le fără să stai pe gânduri în CV; părinții vor vedea aici oportunitatea ca cel mic să exploreze și alt univers lingvistic, sau, dacă e vorba de o limbă pe care acesta o studiază la grădiniță sau școală, vor avea certitudinea că îi vei fi de ajutor la lecții sau la exersarea conversației.

Recomandări care te vor ajuta să scrii un CV pentru un post de babysitter atunci când ai experiență în domeniu

Iată ce ar trebui să conțină CV-ul tău, dacă ai experiență în domeniu:

  • În secțiunea despre experiența de lucru ca babysitter trebuie să menționezi dacă ai lucrat full-time sau part-time, dacă ai fost singurul babysitter din familie sau ai împărțit responsabilitățile cu altcineva, perioada în care ai lucrat, vârsta și sexul copiilor de care ai avut grijă, atribuțiile și activitățile tale. Oferă informații reale și nu te baza pe faptul că părinții nu se vor interesa despre celelalte joburi ale tale și despre modul în te-au purtat cu copiii altor părinți.
  • Referitor la punctul anterior, trebuie să incluzi și o secțiune de Referințe, unde să treci persoanele pentru care ai lucrat în trecut și care te pot recomanda altor părinți. Aici vei scrie numele complet, adresa și numărul de telefon pentru persoanele de referință.
  • Chiar dacă ai o experiență vastă ca babysitter, totul se rezumă la faptul că părinții trebuie să înțeleagă munca uimitoare pe care ai făcut-o în tot acest timp. Încearcă să prezinți informațiile despre experiența ta într-o formă cât mai prietenoasă și concretă. Ai dus copiii la școală, i-ai ajutat la teme, ai făcut activități distractive cu ei, orice detaliu este de mare ajutor.
  • Oferă informații și despre experiența pe care ai avut-o și la alte joburi, chiar dacă nu sunt în domeniu. Părinții își vor da seama mai ușor de toate abilitățile tale. Aceste informații trebuie trecute de la cel mai recent job și să continui până la primul tău loc de muncă.

Ce informații trebuie să se regăsească în orice CV:

  • Nume, adresă completă, număr de telefon, data nașterii, naționalitate, stare civilă, fotografie;
  • Educație și experiență, acolo unde este cazul;
  • Interesele personale care îți sunt de ajutor pentru acest job, cum ar fi pictura, dansul sau gătitul;
  • Alte calificări relevante (ex.: carnet de șofer);
  • Cursuri pe care le-ai urmat și care îți sunt de ajutor pentru acest loc de muncă. De exemplu, dacă ai urmat cursuri de pedagogie, de babysitting, de prim-ajutor, de gătit, acestea vor reprezenta un avantaj.

Cum ar trebui să arate un CV și ce spune asta despre candidat

  • Un CV trebuie să fie bine organizat, deoarece așa demonstrezi părinților că că ți-ai dat tot interesul ca să obții acest loc de muncă și părinții pot citi mai ușor tot ce scrie în CV. În plus, există părinți care lucrează cu agenții de babysitting care la rândul lor au angajate persoane cu experiență în recrutarea de babysitteri, așa că modul în care te prezinți la interviu și modul în care arată CV-ul tău pot să îți aducă un avantaj în plus față de alți candidați pentru același loc de muncă.
  • Cel mai utilizat model de CV este cel Europass, așa că îl poți folosi ca să scrii toate informațiile despre tine și despre abilitățile tale care te recomandă ca babysitter.
  • CV-ul Europass este deja împărțit pe secțiuni unde trebuie să scrii despre educație, experiență de lucru, interese etc. și este important să păstrezi aceeași structură pentru fiecare secțiune în parte. Păstrează spații egale între fiecare secțiune și aceeași mărime a scrisului.

Află mai multe despre despre acest model de CV în articolul Ce înseamnă un CV Europass – Model și sfaturi de redactare.

Sfaturi utile care te vor ajuta să îți crești șansele de a găsi un post de babysitter potrivit pentru tine

Părinții care caută o babysitter au nevoie de o persoană care știe cum să comunice cu copiii și care poate dovedi că se descurcă în orice situație. CV-ul ar trebui să îi ajute să își dea seama de seriozitatea, de calificarea și de abilitățile tale:

  • Dacă nu ai experiență de babysitter, caută un loc de muncă unde vei avea grijă de copii mai mari, deoarece bebelușii au nevoie de atenție sporită și nu îți pot comunica la fel de ușor nevoile lor;
  • Menționează dacă ai urmat cursuri care îți sunt de ajutor pentru acest job (pedagogie, psihologie sau alte domenii conexe și dacă ai lucrat ca educatoare sau învățătoare);
  • Dacă vrei să te pregătești mai bine pentru acest loc de muncă, atunci poți să urmezi un curs de babysitting. În general, un astfel de curs durează 360 de ore, în total, care includ atât teorie, cât și practică. Crucea Roșie, de exemplu, oferă astfel de cursuri pe care poți să le plătești în rate. Cursurile sunt organizate în mai multe orașe din țară, iar pentru sectorul 6, de exemplu, costul unui astfel de curs este de 690 de lei;
  • Un curs de prim-ajutor reprezintă un plus în CV, deoarece părinții pot să aibă mai multă încredere în tine și în abilitățile tale de îngrijire a copiilor. Poți urma un curs de prim-ajutor oferit de cei de la Crucea Roșie, care durează 12 ore. La finalul cursului vei da un examen și vei primi un atestat. Acest atestat îți va oferi un avantaj în fața celorlalți candidați și te ajută să ai control deplin asupra unor situații limită. Vei ști ce să faci în cazul unui stop cardio-respirator, a unei luxații sau entorse, accidentări minore, a unei hemoragii, arsuri etc.;
  • Dacă vrei să găsești repede jobul de babysitter potrivit pentru tine, caută locuri de muncă pentru babysitter în mai multe moduri. Poți încerca printre prieteni și cunoștințe care te pot recomanda unei familii, în grupuri de pe rețelele de socializare, forumuri sau pe site-uri cu anunțuri de locuri de muncă pentru babysitter. Pe forumuri şi grupuri, de exemplu, poți să afli care sunt cerințele părinților și ce caută la o babysitter, astfel încât să știi cum să te pregătești cât mai bine.

13 lucruri după care se dau în vânt părinții când caută o babysitter:

  • Să ai certificare pentru prim-ajutor și să cunoști manevre de resuscitare
  • Să știi cum să folosești mașina de spălat, cuptorul sau termometrele medicale
  • Să fii dispusă să lucrezi după un program flexibil
  • Să ai cunoștințe de pedagogie
  • Să fii sociabilă
  • Să ai atenție distributivă și să monitorizezi constant tot ceea ce se întâmplă în jurul tău
  • Să știi cum să comunici cu copiii
  • Să poți să îi ajuți pe copii la teme
  • Să știi ce activități sunt potrivite în funcție de vârsta copilului
  • Să gătești și să faci alte treburi casnice ușoare prin casă
  • Să poți lucra într-o casă unde sunt și animale de companie
  • Să fii o persoană în care părinții pot să aibă încredere
  • Să știi cum să legi prietenii noi cu copiii

Ești pregătită pentru un job de babysitter? Găsește un loc de muncă în următoarele anunțuri: Locuri de muncă pentru babysitter

angajarebabysittercursCVloc de muncă
Comentarii (0)
Adauga comentariu