Cele mai bune moduri prin care găsești firme ce fac angajări

Căutarea unui loc de muncă este un job în sine. Și, ca la orice alt serviciu, este necesar să dovedești atenție, perseverență, determinare și o implicare totală. Un al doilea element care trebuie luat în calcul este timpul. Perioada prin care trece un individ până în momentul în care obține un nou loc de muncă este, aproape mereu, una dificilă și stresantă, din punct de vedere financiar și psihic.

Ca principiu general valabil, după ce oferta de angajare a fost făcută publică, trebuie să aplici cât mai repede, pentru o șansă în plus. Probabilitatea de a fi chemat la interviu crește cu cât CV-ul se află printre primele. De ce? Pentru că procesul de selecție a unor angajați noi este, inclusiv pentru angajator, o cursă contracronometru, care implică anumite costuri.

Fii mereu gata

Pentru căutarea unui nou loc de munca, fie că ai deja un job, fie că nu, o primă condiție este să fii gata în orice moment. Asta înseamnă ca CV-ul să fie actualizat, eventual, în mai multe variante adaptate, cu o prioritizare a competențelor, în funcție de domeniile de interes avute în vedere. Scrisorile de intenție trebuie redactate în formatul de bază, astfel încât să fie necesare doar completări minime. În felul acesta, vei putea expedia rapid CV-ul personal, imediat ce apare o oportunitate, astfel încât să fie printre primele primite de potențialul angajator.

Unde cauți ofertele de angajare

În prezent, cele mai multe dintre ofertele de angajare sunt postate pe site-uri specializate și sunt publicate în mediul online. În consecință, modul în care vei găsi oferta ideală pentru tine depinde de cât de inspirată și eficientă este căutarea.

O soluție simplă o reprezintă platformele specializate de tipul OLX.ro, care oferă opțiuni avansate de filtrare a posturilor disponibile, inclusiv în funcție de localitatea de domiciliu și de nivelul de pregătire sau programul de lucru dorit (part time sau normă întreagă), dar și posibilitatea lucrului la distanță, acolo unde activitatea este compatibilă pentru această abordare. Este indicat să te înscrii pe platforme prin realizarea unui cont personal, care îți oferă acces la alerte personalizate și la mesaje în timp real despre locurile de muncă nou apărute, potrivite segmentului profesional ce te reprezintă.

Căutările directe pe Google, cu formule de tipul „locuri de muncă disponibile lângă mine”, pentru a obține o listă rapidă a angajatorilor care recrutează, sau „locuri de muncă lucratori comerciali în București” sau „locuri de munca in constructii” ori „locuri de muncă Suceava”, de exemplu, indicând profesia și localitatea sau doar pe una dintre acestea, pot extinde și mai mult aria de căutare.

Foarte multe companii au site-uri proprii și publică periodic oferte de angajare. Acestea sunt preluate și de platformele de recrutare, dar căutarea directă, pe paginile dedicate ale respectivelor firme, poate să fie utilă.

Nu omite locurile de muncă disponibile în mediul bugetar, care trebuie căutate direct pe paginile de internet ale acestora sau pe site-urile oficiale. Procedura de angajare în sectorul bugetar se face prin concurs, iar participarea este obligatorie, pentru a accede la respectivul loc de muncă.

Adresarea directă

Trimite CV-ul către departamentul de resurse umane pe site-ul companiei, indiferent dacă sunt sau nu listate posturi disponibile. Angajatorii apreciază solicitările care vin direct din partea celor interesați să lucreze pentru ei. O abordare care poate avea succes este cea în care cererea de angajare pune pe primul plan un internship. Deseori, aceste stagii, care au ca scop principal acumularea de experiență profesională și care se adresează, în principal, celor aflați la început de carieră, dar nu numai, se pot finaliza cu oferte de muncă foarte bune.

Interesul angajatorilor pentru CV-urile primite chiar și atunci când nu există o ofertă pentru locuri de muncă disponibile vine din faptul că pot recruta persoane care manifestă un interes specific pentru companie, care au potențial și care sunt în căutarea unei evoluții în carieră, dar și pentru că se economisesc timp și cheltuielile aferente pe care le implică publicitatea și procesul de recrutare. În plus, expedierea unui CV către o companie, atunci când nu există o selecție de personal, poate ajuta la depășirea rapidă a concurenței.

O strategie bună este trimiterea unui email, care să conțină un CV și o scrisoare de intenție sau o propunere de colaborare. Aceasta trebuie să cuprindă motivul pentru care compania respectivă te interesează, ca viitor posibil angajat, care este experiența în domeniu și care sunt atuurile ce te reprezintă. Menționarea explicită a datelor de contact personale (adresă de email, numere de telefon) este obligatorie.

E-mailul nu este singura modalitate de a întreba dacă cineva angajează sau de a solicita obținerea unui loc de muncă. Rețelele sociale profesionale, cum este LinkedIn, sunt utile. Paginile personale ar trebui să conțină aproape aceleași informații precum cele din CV și din scrisoarea de intenție.

Un principiu general valabil care funcționează este acela de a valorifica orice posibil contact cu un angajat de la o companie care te poate interesa, prin rețele sociale sau profesionale, sau direct, la târgurile de locuri de muncă locale ori la evenimente legate de industrie. Realizarea conexiunilor personale este foarte utilă în căutarea și găsirea unui loc de muncă.

Cere un loc de muncă

Piața muncii funcționează după regulile de bază ale oricărei… piețe, respectiv după cerere și ofertă. Cererea de forță de muncă se referă la anunțurile angajatorilor care caută personal pentru tipul de activitate pe care îl desfășoară, iar oferta este numărul celor care caută un loc de muncă.

Toate aplicațiile care oferă locuri de muncă includ și categoria celor care se află în căutarea unui loc de muncă. Mai mult, unele dintre aceste aplicații îți permit realizarea unei „imagini personale” cu date de contact, CV, scrisoare de intenție, general valabilă, care descrie competențele și domeniile de interes. Orice angajator care vizualizează aceste oferte de muncă poate găsi personalul de care are nevoie. Este util să menționezi că poți participa la interviu de oriunde, recrutarea de la distanta fiind o practica ce a devenit extrem de populară, în ultima vreme.

Fii activ în online

Multe dintre activitățile uzuale s-au mutat în mediul online, pentru că este comod, eficient, rapid, pentru că permite interacțiunea cu un număr mare și foarte mare de alți utilizatori și, nu în ultimul rând, pentru că este un spațiu care încurajează comunicarea. În cazul demersurilor care presupun căutarea unui loc de muncă, rețelele sociale sunt foarte utile, cu o condiție: să te reprezinte corect, să spună despre tine ceea ce vrei să se știe și să fii activ.

Aceasta contribuie la realizarea unui brand personal puternic, care să te prezinte din punct de vedere profesional. Astfel, oferi recrutorilor, angajatorilor și persoanelor de contact posibilitatea să-și formeze o impresie, ceea ce este primul pas pentru a deveni interesant pentru o eventuală angajare.

Activitatea pe rețelele sociale te poate ajuta să fii la curent cu evoluția companiilor în cadrul cărora îți dorești să lucrezi. Mai mult, este o modalitate foarte bună de a identifica oportunități noi și de a fi la curent cu modul în care evoluează o anume companie sau un anumit domeniu de activitate.

Alături de această strategie, pentru a găsi un loc de muncă, este obligatoriu să ai un CV bine pus la punct, eventual, un portofoliu profesional. Nu omite pregătirea pentru interviu și fii gata, în orice moment, să participi la dialog, dacă ești solicitat. În rest, mai sunt de folos perseverența și un tonus psihic bun. Locul de muncă ideal există pentru oricine, fiind doar o chestiune de timp până îl vei găsi.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât, din candidat, să devii proaspăt angajat.

 Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii (0)
Adauga comentariu