Cum să oferi dovezi de apreciere și interes față de angajații firmei tale

De ceva vreme, ți se pare că angajații de la firmă nu mai sunt așa interesați? Pare că sunt plictisiți și că lucrează într-un mediu monoton? Ori poate ai impresia că au sentimente ambivalente față de tine, ca șef? Sau poate chiar au menționat faptul că ar dori mai mult contact uman între ei și conducere, pentru a schimba puțin relația clasică, rece, dintre angajat și angajator? Află din acest articol cum poți să le arăți subalternilor că te interesează starea lor de bine la muncă și că le apreciezi eforturile.

Tot ce trebuie pentru a arăta apreciere sunt mici atenții

În poziția ta de lider al unei companii, cel mai ușor mod prin care poți să te apropii de angajați este să le oferi atenții precum cafea dimineața, beneficii pentru faptul că lucrează bine sau pentru că lucrează de o anumită perioadă pentru tine, ori pur și simplu câte un mic cadou. Ideea principală este ca aceste atenții să fie oferite la momentul potrivit și în contextul adecvat.

 

Spre exemplu, dacă vrei să le aduci cafea dimineața, asigură-te că aduci pentru toți angajații, altfel cei care nu vor primi se vor simți excluși sau ar putea interpreta mica greșeală drept o atenționare sau chiar un avertisment. De asemenea, încearcă să afli care sunt aromele și tipurile favorite de cafea ale subalternilor tăi. Asta nu trebuie să implice un efort riguros, ci doar poți sta cu ei la cafea o dată și să afli, în mare, care le sunt preferințele.

 

În ceea ce privește beneficiile pe care le pot primi angajații, acestea pot fi oferite fie drept răsplată pentru un anumit efort precum finalizarea unui proiect mai mare, fie ca apreciere și sărbătorire a faptului că lucrează la firmă de o bună perioadă de timp. Efortul si loialitatea angajatilor pot fi răsplătite prin intermediul platformei de beneficii extrasalariale oferite de parteneriatul dintre Pluxee.ro și MyBenefits. Odată permis accesul în platformă, angajații au o paletă variată de beneficii din care pot alege în limita sumei pe care o încarci tu, angajatorul, în contul angajaților de pe această platformă. Odată ce aceștia se conectează, au acces la produsele și serviciile tuturor partenerilor de pe platformă. Acesta e un mare avantaj pentru tine, fiindcă poți arăta aprecierea față de angajați prin a le oferi oportunitatea să aleagă produsele și serviciile preferate.

 

O altă formă de atenție, mai clasică, fiindcă este palpabilă, e oferirea de cadouri personalizate. Momentul cel mai potrivit este fie ziua de naștere, fie o sărbătoare precum Paștele sau Crăciunul. Cadoul poate fi ceva mic, cum ar fi o cană personalizată sau un breloc, ori ceva și mai personal, precum o carte a autorului preferat.

 

În final, e important de menționat faptul că aceste atenții au mai multe funcții asupra angajaților: le arată că ești atent la ei și le apreciezi eforturile și loialitatea, dar în același timp pot funcționa și ca motivator, de obicei crescând performanța și dăruirea personalului la locul de muncă.

Poză de Mohamed_hassan pe Pixabay.com

Comentarii (0)
Adauga comentariu