Vrei să atragi cât mai mulți angajați cu experiență? Iată 3 aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare

Fie că afacerea ta se află la început de drum sau pur și simplu cauți să-ți dezvolți cât mai mult echipa prin angajarea unor profesioniști, cert este că recrutarea și menținerea angajaților cu experiență reprezintă un element crucial pentru orice companie care își dorește succesul. O echipă solidă și experimentată poate face diferența între stagnare și progres într-un mediu de afaceri din ce în ce mai competitiv. Din acest motiv, dezvoltarea unei abordări strategice și atente în atragerea și reținerea angajaților cu experiență devine imperativă pentru succesul pe termen lung al companiei tale.

Descoperă, în continuare, 3 aspecte pe care companiile de succes le iau în considerare:

1. Oportunități de avansare și dezvoltare

Angajații cu experiență sunt adesea interesați nu doar de un loc de muncă stabil, ci și de oportunități de dezvoltare și avansare în carieră. Prin urmare, este important ca o companie să ofere programe și resurse de dezvoltare profesională, precum traininguri, mentorat și posibilități de învățare continuă, care să le permită angajaților să-și dezvolte abilitățile și să-și avanseze cariera în cadrul organizației. De asemenea, este foarte important ca angajatorii să ofere transparență și să comunice deschis privind oportunitățile de avansare și procesul de promovare încă din momentul interviului de angajare.

2. Politica salarială și beneficiile extrasalariale oferite

Politica salarială și beneficiile oferite de o companie sunt, de asemenea, factori decisivi în a atrage și păstra angajații cu experiență. Angajații cu vechime în domeniu aduc adesea cu ei un set valoros de competențe și cunoștințe, iar salariul lor trebuie să reflecte aceste valori. În acest sens, angajatorul ar trebui să fie conștient de nivelul de remunerare din industrie și să ofere un pachet salarial competitiv, care să recompenseze contribuția și performanța angajaților pe parcurs ce aceasta este vizibilă în cadrul companiei.

Totodată, în plus față de salariu, beneficiile suplimentare, precum cardurile de masă, cardurile de vacanță sau cardurile cadou oferite odată la ceva timp, pot face diferența în atragerea și reținerea angajaților cu experiență. În acest sens, soluțiile Pluxee pentru IMM-uri pot fi de mare ajutor, oferind servicii și instrumente adaptate nevoilor companiilor mici și mari pentru a gestiona eficient politica salarială și beneficiile angajaților.

3. Flexibilitatea programului

Flexibilitatea programului reprezintă un alt aspect crucial în atragerea și păstrarea angajaților. Orice angajat are nevoie de un echilibru între viața profesională și cea personală, iar un program flexibil le poate permite să gestioneze mai bine această balanță. Companiile care oferă programe de lucru flexibile, precum munca de acasă, programul flexibil de lucru sau orele de lucru comprimate, demonstrează că sunt sensibile la nevoile și preferințele angajaților lor. Astfel de practici nu numai că atrag angajații cu experiență, dar îi și motivează să rămână în companie pe termen lung, deoarece le oferă posibilitatea de a-și organiza timpul într-un mod care să le permită să fie mai productivi și să se simtă mai împliniți atât la locul de muncă, cât și în afara lui.

În final, prin implementarea unor astfel de tactici eficiente și adaptate nevoilor pieței și ale angajaților, vei putea să construiești o echipă puternică, capabilă să facă față provocărilor și să contribuie la creșterea și inovația organizației tale.

Poză de Kampus Production pe Pexels.com

Comentarii (0)
Adauga comentariu