RESPONSABIL

Ce te așteaptă la un job de cosmeticiană: sfaturi și oportunități de avansare în carieră 

19 November 2019
Array

Autor:

Industria frumuseții devine tot mai populară în România și tot mai multe saloane se înființează în fiecare zi. În aceste condiții, saloanele de înfrumusețare au o nevoie foarte mare de cosmeticieni, iar această meserie a devenit una foarte bănoasă în ultimul timp. 

Dacă și tu îți dorești o carieră în acest domeniu sau ai urmat deja un curs de specializare și ești pe cale să aplici la primul tău job de cosmeticiană, ai avea mai mari șanse de angajare dacă ai cunoaște principalele cerințe ale acestei meserii și ai ști la ce să te aștepți, din momentul în care vei pune piciorul într-un salon de înfrumusețare.

În cele ce urmează, îți spunem mai multe despre meseria de cosmeticiană și îți vom explica ce presupune un job în acest domeniu: 

Care sunt responsabilitățile unei cosmeticiene

O persoană care practică această meserie este considerată o profesionistă în acest domeniu. Astfel, odată cu dobândirea experienței, aceasta va trebui să poată lua decizii pe cont propriu, pe baza cunoștințelor acumulate. În mod normal, o cosmeticiană trebuie: 

 • Să examineze într-un mod profesional tenul pacientei și să decidă ce tratament și ce produse pot fi aplicate;
 • Să poată oferi masaje cosmetice;
 • Să ofere clienților recomandări de produse noi, în funcție de nevoile acestora;
 • Să aplice machiaje profesionale;
 • Să curețe tenul;
 • Să ofere clienților sfaturi cu privire la cel mai potrivit tratament cosmetic al tenului;
 • Să poată pregăti creme faciale potrivite pentru client și să le aplice. 

Cât durează un curs de perfecționare 

Din fericire, cursurile de perfecționare pentru meseria de cosmeticiană durează mult mai puțin decât cursurile unei facultăți, iar tu îți poți obține certificarea profesională în doar șase luni. În această perioadă vei avea șansa de a învăța, de a pune în aplicare cunoștințele acumulate și de a te familiariza cu procedurile zilnice pe care le vei avea de îndeplinit la următorul tău job. 

În urma cursurilor, vei primi o diplomă de certificare, care îți va crește șansele de angajare și care îi va confirma angajatorului că ai pregătire în acest domeniu. Mai mult, odată angajată, perioada de acomodare va fi mult mai simplă, având în vedere că ai deja noțiunile acestei meserii. 

În ce constă interviul de angajare 

Dacă ți-ai depus deja CV-ul și ai reușit să fii invitată la primul interviu pentru un job de cosmeticiană, probabil că te întrebi deja cum va decurge acesta. Dacă încă îți cauți locul de muncă potrivit, aici vei găsi o ofertă variată de locuri de muncă, destinate și începătoarelor în acest domeniu. 

Pentru a te asigura că ai șanse cât mai mari de reușită, este bine să te documentezi înainte cu privire la profilul salonului la care vei lucra și să îți faci o idee despre stilul vestimentar adoptat de personal, tipul produselor folosite și procedurile oferite acolo. 

Astfel, vei putea avea o discuție mult mai productivă în timpul interviului, iar angajatorul va fi impresionat de cunoștințele tale. Și, pentru că procedurile efectuate îți sunt deja cunoscute, vei putea să te pregătești în avans pentru proba practică. 

 

Care sunt posibilitățile de avansare în carieră 

Salariul unei cosmeticiene profesioniste diferă foarte mult de cel al unei începătoare. Totuși, pentru a fi considerată profesionistă, experiența propriu-zisă nu este suficientă. Trebuie să investești constant în tine, să te duci la traininguri de specialitate și să te familiarizezi cu domenii precum: psihologia, marketingul sau medicina, care se vor dovedi extrem de utile pe parcursul activității tale profesionale.

Perioada de avansare în carieră depinde doar de tine, de posibilitățile tale de a învăța și de abilitățile de a te autodepăși pe zi ce trece. Dacă depui multă muncă și te perfecționezi, în 2-3 ani vei putea deveni o adevărată profesionistă în domeniu. 

Cum sunt clienții? 

Înainte de a începe o carieră în acest domeniu, este important să știi că persoanele care frecventează saloanele de înfrumusețare nu au un profil standard și că fiecare are preferințele sale și personalitate proprie. 

Astfel, pentru a reuși în meseria de cosmeticiană, va trebui să te obișnuiești cu faptul că vei întâlni oameni noi în fiecare zi, să intuiești care sunt nevoile fiecăruia dintre ei și să poți fi capabilă de a elabora scheme de tratament personalizate, în funcție de tipul de ten al fiecăruia. 

Citește și: Vrei să te angajezi? Iată de ce acte ai nevoie pentru a obține jobul dorit

Cum este mediul de lucru? 

Dacă ești pasionată de această meserie și reușești să obții un job într-un salon profesionist, te vei adapta de minune în acel colectiv. Produsele de calitate folosite dar și colegele care îți împărtășesc valorile profesionale îți vor îmbunătăți semnificativ ziua de lucru și te vor face recunoscătoare că ai ales această meserie. 

Dacă ai șansa să lucrezi alături de o persoană cu o experiență mult mai mare în domeniu, acest lucru te va ajuta să avansezi mult mai repede în carieră și să înveți tehnici la care în mod normal nu ai avea acces. Mai mult, vei lucra cu toate categoriile de clienți, lucru care te va ajuta să-ți dezvolți abilitățile de comunicare și de socializare, calitate extrem de valoroasă pentru această meserie. 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa Foto: Shutterstock

Array

Autor:
19 November 2019

Ultima editare: 24 February 2020


Cele mai noi anunțuri pentru cosmeticiana de pe OLX

 • SenzoFit angajeaza cosmeticiana cu experienta

  SenzoFit isi mareste echipa si este in cautarea unei noi colege cosmetician. Dorim ca noua colega sa aiba experienta in lucru cu aparatura dedicata tratamentelor faciale, remodelarii corporale si e..

  Iasi 20 Jun 19:06 Full time

 • Angajam Cosmeticiana si Manichiurista

  Ne mărim echipă !
  Cautam manichiurista și cosmeticiana cu experiență și energie .
  Oferim portofoliu de clienți , produse profesionale de cea mai înaltă calitate și mediu de luc..

  Brasov 20 Jun 21:06 Full time

 • cosmeticiana salon

  Salonul Angel Rose cauta o persoana serioasa care sa fi terminat curs cosmetica ! Avem nevoie de o persoana cu bune abilitati de comunicare, capabila sa interactioneze cu orice fel de clienta.

  <..

  Bucuresti - Ilfov 21 Jun 17:06 Full time

 • Angajez cosmeticiana

  Cautam cosmeticiana,specealist remodelare corporala,in salonul nou deshis la Piata Romana,pe ultimele modele de aparate de la Eximia.Salariul atractiv si comisioane in functie de implicare

  Bucuresti - Ilfov 12 Jun 04:06 Full time

 • Angajez manichiurista/ aplicare gene/ maseur/maseuza/ cosmeticiana

  Salon înfrumusețare zona Lujerului- Mall Plaza România- angajează manichiurista cu experienta manichiura- pedichiura semipermanenta și/sau apex , pers pentru masaj, si un maseur. Se oferă salari..

  Bucuresti - Ilfov 10 Jun 17:06 Full time

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =

Alte articole