COMPETENT

Cum și unde te promovezi dacă vrei să faci lucrări de zidar, faianțar, zugrav, rigipsar

19 December 2018
Array

Autor:

Piața de muncă din România (dar și cea din Europa) este afectată în ultimul timp de lipsa mâinii de lucru pentru proiectele de amenajări interioare iar clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru o echipă serioasă de meseriași care duc la bun sfârșit lucrarea începută.

Atât proprietarii firmelor de construcții, cât și clienții care își doresc câteva modificări minore realizează că nu mai au la cine să apeleze și încep să caute alternative și să găsească o echipă care să le facă lucrarea.

Dacă ești  zidar, faianțar, zugrav sau rigipsar, acum este momentul în care ai putea să faci bani buni dacă te promovezi puțin și clienții află de tine mai repede. Iată cum ai putea să faci asta rapid și fără bani :

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată
Folosește recomandările clienților
Intră într-o asociație/ grup de interes
Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale
Dă anunțuri pe site-uri de promovare
Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată

Deja folosești Facebook și îți place să mai ții legătura cu prietenii sau familia așa că ai putea să folosești acest canal de comunicare și pentru a te promova și a câștiga mai mulți bani. Chiar dacă obișnuiești să mai postezi pe contul personal poze de la lucrările pe care le consideri un succes, este mai eficient să îți faci o pagină dedicată.

Poți, spre exemplu, să ai o pagină numită „Meseriaș Dan Stan”, unde să scoți în evidență ceea ce știi să faci și cum ai putea să ajuți un posibil client și unde persoanele mulțumite de serviciile tale să lase review-uri.

Nu uita să treci numărul de telefon, eventual și o adresă de e-mail, și să scrii cât mai detaliat despre lucrările pe care le faci. Ai grijă să fie foarte clar faptul că o cotație de preț cât mai exactă o faci după ce vezi la fața locului ce presupune lucrarea și după ce ai mai multe detalii de la client.

Te mai poate ajuta și dacă faci poze în timpul lucrărilor, dar și la sfârșit, pentru ca oamenii să vadă ce iese din mâna ta și să aibă încredere să te sune. Postează imagini cu case/ interioare/ grădini (nu doar cele de care te-ai ocupat tu) pentru a transmite și mai puternic mesajul că ești interesat de această meserie pe care o practici cu pasiune.

Dacă îți sună bine un job ca meseriaș, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

Folosește recomandările clienților

În această industrie, recomandările sunt foarte importante. Nimeni nu vrea să își refacă pereții de trei ori până ies cum trebuie așa că recomandările te ajută mult.

În același timp, este cea mai bună variantă de promovare, noii clienți te vor contacta și vor vrea să lucreze cu tine pentru că deja au văzut ca ceea ce ai făcut arată bine iar relația cu foștii clienți a fost bună. Pentru a primi cât mai multe recomandări este importantă comunicare pe care o ai cu cei pentru care lucrezi, să fii politicos, să fii de încredere și să fii dispus să le oferi clienților asistență și după ce ai terminat lucrarea (să îi spui omului cum se numește nuanța cu care ai vopsit pereții din dormitor, dacă cel mic a decis să picteze chiar acolo și clientul nu vrea să te cheme iar doar pentru a mai da cu lavabilă, spre exemplu).

Intră într-o asociație/ grup de interes

Caută pe internet o asociație sau pe Facebook un grup care promovează oferte pentru zona ta de interes. De exemplu, fii membru într-o asociație a muncitorilor în construcții sau intră în grupuri de discuții pe Facebook unde se pun constant oferte de muncă.

Devenind membru, vei avea ocazia să găsești constant informații utile, vei primi notificări atunci când apare o ofertă care te-ar putea interesa și poți da chiar tu anunțuri în care să te promovezi.  

Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale

În momentul de față există multe magazine de specialitate care vând materiale de construcții, finisaje și accesorii de grădină. Construiește o relație bună cu cei care vând materialele pe care le folosești și dă-le numărul tău de telefon. Cu siguranță sunt mulți clienți care întreabă de recomandări.

În același timp, unele magazine pun la dispoziția clienților și serviciile de montaj și manopera, interesează-te în ce constă acest parteneriat cu magazinele și ce implică. Ar putea fi o rampă de lansare care să te ajute să-ți formezi o clientelă care să te recomande mai departe.

Dă anunțuri pe site-uri de promovare

Sunt multe site-uri specializate pe care te poți promova ca meseriaș. Nu ar trebui să-ți ia mult timp să completezi anunțul și să îl postezi, dar dacă simți ca nu te descurci, apelează la un prieten mai priceput ca tine la așa ceva. În același timp vei găsi multe anunțuri ale persoanelor interesate să găsească echipe cu care să lucreze.

Sună la persoanele care au nevoie de serviciile pe care le prestezi și cere mai multe detalii, pentru a vedea exact care este perioada de timp necesară pentru lucrare, dacă aceasta se încadrează în nivelul de complexitate pe care îl poți atinge și dacă bugetul este cel care te poate face interesat de acest job.

Te-ar putea interesa și Ce caută azi angajatorii la un meseriaș și pentru ce plătesc mai bine

Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Orientează-te spre zonele mai dezvoltate ale orașului, de exemplu zona de Nord, dacă vorbim de București, acolo unde oamenii fac mai des renovări, reamenajări. Ei sunt dispuși să plătească mai mult pentru a avea lucrarea completă în timp util și nu vor negocia la sânge prețul.

În anunț trece punctele tale forte: „serios, cu experiență, ofer cele mai bune soluții etc.” pentru a atrage potențialii clienți prin aceste caracteristici pe care cu siguranță și le doresc de la persoana care va avea casa pe mână până la terminarea proiectului de amenajare.

Orice câștig se face cu un efort, pentru ca banii, după cum știm, nu cresc în pom și nici nu cad din cer, de aceea, dacă ești muncitor și vrei să profiți de cererea mare de meseriași înregistrată pe piața construcțiilor, ar trebui să te promovezi cum se cuvine.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX.ro, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa foto: Shutterstock

Array

Autor:
19 December 2018

Ultima editare: 24 February 2020


Cele mai noi anunțuri pentru zidar, zugrav, rigipsar de pe OLX

 • Angajam DULGHERI si Zidari

  Firma de construcții, angajăm DULGHERI și ZIDARI în județul Sibiu.

  Se cere:
  - seriozitate
  - colaborare pe termen lung
  - lucru de calitate
  - muncă în echip..

  Sibiu 22 Apr 18:04 Full time

 • Angajam muncitori constructii ( dulgheri si zidari )

  Angajam dulgheri si zidari cu experienta pentru santiere situate in Ilfov ( Tunari /Afumati /Voluntari )

  Oferim 280-350 lei pe zi in functie de experienta si contract de munca .

  Program..

  Bucuresti - Ilfov 22 Apr 08:04 Full time

 • Angajam - Zidar constructii

  Suntem în căutarea unui zidar talentat și dedicat pentru a se alătura echipei noastre într-o companie de construcții dinamică și în creștere. Dacă sunteți pasionat de construcție și a..

  Caras-Severin 22 Apr 07:04 Full time

 • Angajam faiantor, zidar, finisor

  Firma de constructii angajează zugravi, faiantori, zidari.
  Salariu incepand de la 5250 lei
  Carte de munca
  Program luni - vineri,
  Pauza de masa platita.
  Sambata se lucr..

  Bihor 19 Apr 11:04 Full time

 • Angajari muncitori in construcții, zidari, dulgheri, finisori

  Angajrz muncitori cu experiență in constructii, lucrari de zidarie, dulgherie, cofraje acoperiș, si finisori, angajam si necalificati cu dorinta de muncă se cere si se oferă seriozitate,salar la..

  Cluj 07 Apr 17:04

 • Firma de constructii angajeaza zugravi si rigipsari pentru Cluj

  Firma de constructii angajeaza zugravi si rigipsari pentru Cluj
  Salariul -300/350 lei/zii
  Oferim contract de munca.
  Colaboram si cu echipe.

  Va rog sa ma contactati tele..

  Cluj Azi 11:04

 • Firma de constructii angajeaza rigipsari szi zugravi pentru Satu Mare

  Firma de constructii angajeaza doar pentru Satu Mare
  Salariul pentru rigipsari si zugravi-300/350 lei/zii
  Oferim contract de munca, transport.
  Colaboram si cu echipe
  Va rog s..

  Satu Mare 22 Apr 08:04 Full time

 • Zugravi, echipe, necalificati pentru constructii 4000-7000 ron

  Dezvoltator, angajam necalificatii pentru constructii, femei (familie) la curatenie si intretinere, zugravi sau echipe zugravi (numai cu experienta - q4, recomandare) pentru șantierul din Strada Jand..

  Bucuresti - Ilfov 22 Apr 16:04 Full time

 • Firma de constructii angajeaza rigipsari si zugravi doar pentru Cluj

  Firma de constructii angajeaza doar pentru Cluj
  Salariul pentru zugravi-300/350 lei/zi
  Salariul pentru rigipsari 300/350 lei/zi
  Oferim contract de munca,cazare, transport.
  Cola..

  Cluj 23 Apr 06:04 Full time

 • Angajez zugravi cu și fără experiență

  Program 7.30 - 17
  Pauză de masă 12 - 13
  Cer si ofer seriozitate.
  Pentru mai multe detalii sunați la
  07******83

  Bucuresti - Ilfov 16 Apr 02:04 Full time

 • Firma de constructii angajeaza rigipsari si zugravi doar pentru Cluj

  Firma de constructii angajeaza doar pentru Cluj
  Salariul pentru zugravi-300/350 lei/zi
  Salariul pentru rigipsari 300/350 lei/zi
  Oferim contract de munca,cazare, transport.
  Cola..

  Cluj 23 Apr 06:04 Full time

 • Angajam Rigipsari / muncitori constructii

  Executie structuri si placari din gips-carton si alte materiale similare.

  Program L – V

  8.00 – 16.30

  Zona Berceni IMGB

  Salariu 1200 EUR NET

  Bucuresti - Ilfov Azi 08:04 Full time

 • Firma de constructii angajeaza rigipsari szi zugravi pentru Satu Mare

  Firma de constructii angajeaza doar pentru Satu Mare
  Salariul pentru rigipsari si zugravi-300/350 lei/zii
  Oferim contract de munca, transport.
  Colaboram si cu echipe
  Va rog s..

  Satu Mare 22 Apr 08:04 Full time

 • Angajez Rigipsari si ajutor de Rigipsar, ofer cazare!

  Rigipsar si ajutor rigipsar cu experienta Firma de constructii angajeaza rigipsari si ajutor de rigipsar cu experienta in domeniu. • Lucrul se incepe imediat • Se asigura unelte si scule • Pr..

  Bucuresti - Ilfov 23 Apr 08:04

 • Angajăm Faiantor, Rigipsar, Zugrav

  Angajăm faiantor, rigipsar, zugrav.

  Salariul de la 5000 lei, numai cu contract de muncă.

  Program de lucru de Luni până Vineri de la 8.00 la 17.00.

  Asigurăm transportul. Munca..

  Maramures 10 Apr 10:04 Full time

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Alte articole