COMPETENT

Cum și unde te promovezi dacă vrei să faci lucrări de zidar, faianțar, zugrav, rigipsar

19 decembrie 2018

Autor:

Piața de muncă din România (dar și cea din Europa) este afectată în ultimul timp de lipsa mâinii de lucru pentru proiectele de amenajări interioare iar clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru o echipă serioasă de meseriași care duc la bun sfârșit lucrarea începută.

Atât proprietarii firmelor de construcții, cât și clienții care își doresc câteva modificări minore realizează că nu mai au la cine să apeleze și încep să caute alternative și să găsească o echipă care să le facă lucrarea.

Dacă ești  zidar, faianțar, zugrav sau rigipsar, acum este momentul în care ai putea să faci bani buni dacă te promovezi puțin și clienții află de tine mai repede. Iată cum ai putea să faci asta rapid și fără bani :

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată
Folosește recomandările clienților
Intră într-o asociație/ grup de interes
Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale
Dă anunțuri pe site-uri de promovare
Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată

Deja folosești Facebook și îți place să mai ții legătura cu prietenii sau familia așa că ai putea să folosești acest canal de comunicare și pentru a te promova și a câștiga mai mulți bani. Chiar dacă obișnuiești să mai postezi pe contul personal poze de la lucrările pe care le consideri un succes, este mai eficient să îți faci o pagină dedicată.

Poți, spre exemplu, să ai o pagină numită „Meseriaș Dan Stan”, unde să scoți în evidență ceea ce știi să faci și cum ai putea să ajuți un posibil client și unde persoanele mulțumite de serviciile tale să lase review-uri.

Nu uita să treci numărul de telefon, eventual și o adresă de e-mail, și să scrii cât mai detaliat despre lucrările pe care le faci. Ai grijă să fie foarte clar faptul că o cotație de preț cât mai exactă o faci după ce vezi la fața locului ce presupune lucrarea și după ce ai mai multe detalii de la client.

Te mai poate ajuta și dacă faci poze în timpul lucrărilor, dar și la sfârșit, pentru ca oamenii să vadă ce iese din mâna ta și să aibă încredere să te sune. Postează imagini cu case/ interioare/ grădini (nu doar cele de care te-ai ocupat tu) pentru a transmite și mai puternic mesajul că ești interesat de această meserie pe care o practici cu pasiune.

Dacă îți sună bine un job ca meseriaș, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

Folosește recomandările clienților

În această industrie, recomandările sunt foarte importante. Nimeni nu vrea să își refacă pereții de trei ori până ies cum trebuie așa că recomandările te ajută mult.

În același timp, este cea mai bună variantă de promovare, noii clienți te vor contacta și vor vrea să lucreze cu tine pentru că deja au văzut ca ceea ce ai făcut arată bine iar relația cu foștii clienți a fost bună. Pentru a primi cât mai multe recomandări este importantă comunicare pe care o ai cu cei pentru care lucrezi, să fii politicos, să fii de încredere și să fii dispus să le oferi clienților asistență și după ce ai terminat lucrarea (să îi spui omului cum se numește nuanța cu care ai vopsit pereții din dormitor, dacă cel mic a decis să picteze chiar acolo și clientul nu vrea să te cheme iar doar pentru a mai da cu lavabilă, spre exemplu).

Intră într-o asociație/ grup de interes

Caută pe internet o asociație sau pe Facebook un grup care promovează oferte pentru zona ta de interes. De exemplu, fii membru într-o asociație a muncitorilor în construcții sau intră în grupuri de discuții pe Facebook unde se pun constant oferte de muncă.

Devenind membru, vei avea ocazia să găsești constant informații utile, vei primi notificări atunci când apare o ofertă care te-ar putea interesa și poți da chiar tu anunțuri în care să te promovezi.  

Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale

În momentul de față există multe magazine de specialitate care vând materiale de construcții, finisaje și accesorii de grădină. Construiește o relație bună cu cei care vând materialele pe care le folosești și dă-le numărul tău de telefon. Cu siguranță sunt mulți clienți care întreabă de recomandări.

În același timp, unele magazine pun la dispoziția clienților și serviciile de montaj și manopera, interesează-te în ce constă acest parteneriat cu magazinele și ce implică. Ar putea fi o rampă de lansare care să te ajute să-ți formezi o clientelă care să te recomande mai departe.

Dă anunțuri pe site-uri de promovare

Sunt multe site-uri specializate pe care te poți promova ca meseriaș. Nu ar trebui să-ți ia mult timp să completezi anunțul și să îl postezi, dar dacă simți ca nu te descurci, apelează la un prieten mai priceput ca tine la așa ceva. În același timp vei găsi multe anunțuri ale persoanelor interesate să găsească echipe cu care să lucreze.

Sună la persoanele care au nevoie de serviciile pe care le prestezi și cere mai multe detalii, pentru a vedea exact care este perioada de timp necesară pentru lucrare, dacă aceasta se încadrează în nivelul de complexitate pe care îl poți atinge și dacă bugetul este cel care te poate face interesat de acest job.

Te-ar putea interesa și Ce caută azi angajatorii la un meseriaș și pentru ce plătesc mai bine

Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Orientează-te spre zonele mai dezvoltate ale orașului, de exemplu zona de Nord, dacă vorbim de București, acolo unde oamenii fac mai des renovări, reamenajări. Ei sunt dispuși să plătească mai mult pentru a avea lucrarea completă în timp util și nu vor negocia la sânge prețul.

În anunț trece punctele tale forte: „serios, cu experiență, ofer cele mai bune soluții etc.” pentru a atrage potențialii clienți prin aceste caracteristici pe care cu siguranță și le doresc de la persoana care va avea casa pe mână până la terminarea proiectului de amenajare.

Orice câștig se face cu un efort, pentru ca banii, după cum știm, nu cresc în pom și nici nu cad din cer, de aceea, dacă ești muncitor și vrei să profiți de cererea mare de meseriași înregistrată pe piața construcțiilor, ar trebui să te promovezi cum se cuvine.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX.ro, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa foto: Shutterstock


Autor:
19 decembrie 2018

Ultima editare: 24 februarie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru zidar, zugrav, rigipsar de pe OLX

 • Angajan URGENT Electricieni , Zidari,Faiantari si montatori Aere

  Angajam de urgenta in Galati : Electricieni , Zidari , Faiantari si montatori AERE CONDITIONATE.

  ASIGURAM CAZARE GRATUIT IN GALATI !!!

  se OFERA salariu in functie de RAN..

  Braila 16 Jan 13:01

 • ANGAJAM: Zidari (montat gresie/faianta) si Lacatusi Confectii Metalice

  S.C. GLOBAL GENERAL ACTIVITIS S.R.L. cu sediul social in localitatea Deva, cauta personal calificat cu experienta in domeniul constructiilor si anume zidari (in special pentru montaj gresie si faianta..

  Hunedoara 16 Jan 12:01

 • Zidari experimentati la Luxembourg /Ianuarie 2021

  ZIDARI EXPERIMENTATI sau ECHIPE la Luxembourg
  Plecarile sunt imediat

  Profilul dvs.: Aveți cel puțin 3 ani de experiență ca zidar in strainatate
  Vorbit franceza, engle..

  Bucuresti - Ilfov 15 Jan 18:01 Locatie stabila

 • Echipa de zidari

  Caut de lucru în costrucții cu echipă de 4 pers, finisări interioare exterioare și etc...

  Bihor Azi 09:01 Recrutare la distanta

 • Angajez dulgheri/zidari

  Angajez dulgheri și zidari pentru realizare structuri de rezistenta. Asiguram salar atractiv, sistem de cofraj profesional, scule și echipamente specifice. Bonuri de masa, prime de performanta, tran..

  Cluj Azi 08:01 Full time

 • Electricieni , instalatori , zugravi , diverse meserii pentru Germania

  S. C. ZEIT UND PLAN S. R. L. recrutează pentru clienți de renume din Germania muncitori calificați în următoarele meserii:electricieni, instalatori sanitari și termici, sudori și lăcătuși me..

  Iasi 16 Jan 09:01 Locatie stabila

 • Angajam zugravi si rigipsari

  Angajam cu contract de munca rigipsari si zugravi. Pentru mai multe detalii sunati la nr. 0733461449.

  Bucuresti - Ilfov 14 Jan 07:01 Full time

 • Zugrav cu pompa airless 1ron

  Zugrav execut lucrări de calitate cu pompa airless, 1ron mp pe strat, slefuivesc pereti,tavane cu slefuitor profesional legat la aspirator. Tel 0771860920

  Bucuresti - Ilfov Azi 08:01 Ingineri - Meseriasi - Constructori

 • Angajam zugravi/zidari/finisori/gletuitori/'faiantori''

  Salariul se plateste in cont si este intre 3194 si 5000 ron.
  Pentru inceput se va face un contract de munca cu un salariu brut de 3456 ron si un salariu net de 2879.
  La salariul net de 2..

  Bucuresti - Ilfov Azi 07:01 Locatie stabila

 • Zugravi zidari cautam lucrări în particular preturi acceptabile

  Echipa de 3baieti prestam servicii la tot ce depinde de locuințe interioare tencuiala zugrăveala gresie faianță parchet etc: numai in zona bucureștiului și bineînțeles zonele limitrofe ale buc..

  Giurgiu Azi 06:01 Ingineri - Meseriasi - Constructori

 • Rigipsari Calificați Franța Paris

  Buna ziua! Firmă serioasă în extindere de activitate .Angajează pe lungă durată rigipsari calificați .persoane serioase și motivate , salariul in funcție de calificare ,experiență și hărn..

  Arad Azi 09:01 Locatie stabila

 • Angajam zugravi si rigipsari

  Angajam cu contract de munca rigipsari si zugravi. Pentru mai multe detalii sunati la nr. 0733461449.

  Bucuresti - Ilfov 14 Jan 07:01 Full time

 • Angajez Rigipsari

  Rigipsar si ajutor rigipsar
  Alte detalii:
  - incepere imediata, unelte si scule asigurate
  -salariul motvant, se plateste fara intarzieri
  -program de lucru flexibil
  ..

  Bucuresti - Ilfov 05 Jan 14:01 Full time

 • Angajez gletuitori,rigipsari. Locul de munca italya! Din 15/01/2021

  Gletuitori,rigipsari doar cu experienta si cu simnt de raspundere!
  Cerinte: -farã alcol
  -raspunzatori la locul de munca
  - 8€/ora
  -masã plãtita

  Maramures Azi 08:01 Altele

 • Rigipsar caut loc de munca

  Am 50 ani, din Ploiești, permis de conducere b, experienta în montaj gipscarton. Caut de lucru în țară.
  .

  Prahova 16 Jan 15:01 Ingineri - Meseriasi - Constructori

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

73 + = 74

Alte articole