COMPETENT

Cum și unde te promovezi dacă vrei să faci lucrări de zidar, faianțar, zugrav, rigipsar

19 decembrie 2018

Autor:

Piața de muncă din România (dar și cea din Europa) este afectată în ultimul timp de lipsa mâinii de lucru pentru proiectele de amenajări interioare iar clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru o echipă serioasă de meseriași care duc la bun sfârșit lucrarea începută.

Atât proprietarii firmelor de construcții, cât și clienții care își doresc câteva modificări minore realizează că nu mai au la cine să apeleze și încep să caute alternative și să găsească o echipă care să le facă lucrarea.

Dacă ești  zidar, faianțar, zugrav sau rigipsar, acum este momentul în care ai putea să faci bani buni dacă te promovezi puțin și clienții află de tine mai repede. Iată cum ai putea să faci asta rapid și fără bani :

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată
Folosește recomandările clienților
Intră într-o asociație/ grup de interes
Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale
Dă anunțuri pe site-uri de promovare
Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată

Deja folosești Facebook și îți place să mai ții legătura cu prietenii sau familia așa că ai putea să folosești acest canal de comunicare și pentru a te promova și a câștiga mai mulți bani. Chiar dacă obișnuiești să mai postezi pe contul personal poze de la lucrările pe care le consideri un succes, este mai eficient să îți faci o pagină dedicată.

Poți, spre exemplu, să ai o pagină numită „Meseriaș Dan Stan”, unde să scoți în evidență ceea ce știi să faci și cum ai putea să ajuți un posibil client și unde persoanele mulțumite de serviciile tale să lase review-uri.

Nu uita să treci numărul de telefon, eventual și o adresă de e-mail, și să scrii cât mai detaliat despre lucrările pe care le faci. Ai grijă să fie foarte clar faptul că o cotație de preț cât mai exactă o faci după ce vezi la fața locului ce presupune lucrarea și după ce ai mai multe detalii de la client.

Te mai poate ajuta și dacă faci poze în timpul lucrărilor, dar și la sfârșit, pentru ca oamenii să vadă ce iese din mâna ta și să aibă încredere să te sune. Postează imagini cu case/ interioare/ grădini (nu doar cele de care te-ai ocupat tu) pentru a transmite și mai puternic mesajul că ești interesat de această meserie pe care o practici cu pasiune.

Dacă îți sună bine un job ca meseriaș, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

Folosește recomandările clienților

În această industrie, recomandările sunt foarte importante. Nimeni nu vrea să își refacă pereții de trei ori până ies cum trebuie așa că recomandările te ajută mult.

În același timp, este cea mai bună variantă de promovare, noii clienți te vor contacta și vor vrea să lucreze cu tine pentru că deja au văzut ca ceea ce ai făcut arată bine iar relația cu foștii clienți a fost bună. Pentru a primi cât mai multe recomandări este importantă comunicare pe care o ai cu cei pentru care lucrezi, să fii politicos, să fii de încredere și să fii dispus să le oferi clienților asistență și după ce ai terminat lucrarea (să îi spui omului cum se numește nuanța cu care ai vopsit pereții din dormitor, dacă cel mic a decis să picteze chiar acolo și clientul nu vrea să te cheme iar doar pentru a mai da cu lavabilă, spre exemplu).

Intră într-o asociație/ grup de interes

Caută pe internet o asociație sau pe Facebook un grup care promovează oferte pentru zona ta de interes. De exemplu, fii membru într-o asociație a muncitorilor în construcții sau intră în grupuri de discuții pe Facebook unde se pun constant oferte de muncă.

Devenind membru, vei avea ocazia să găsești constant informații utile, vei primi notificări atunci când apare o ofertă care te-ar putea interesa și poți da chiar tu anunțuri în care să te promovezi.  

Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale

În momentul de față există multe magazine de specialitate care vând materiale de construcții, finisaje și accesorii de grădină. Construiește o relație bună cu cei care vând materialele pe care le folosești și dă-le numărul tău de telefon. Cu siguranță sunt mulți clienți care întreabă de recomandări.

În același timp, unele magazine pun la dispoziția clienților și serviciile de montaj și manopera, interesează-te în ce constă acest parteneriat cu magazinele și ce implică. Ar putea fi o rampă de lansare care să te ajute să-ți formezi o clientelă care să te recomande mai departe.

Dă anunțuri pe site-uri de promovare

Sunt multe site-uri specializate pe care te poți promova ca meseriaș. Nu ar trebui să-ți ia mult timp să completezi anunțul și să îl postezi, dar dacă simți ca nu te descurci, apelează la un prieten mai priceput ca tine la așa ceva. În același timp vei găsi multe anunțuri ale persoanelor interesate să găsească echipe cu care să lucreze.

Sună la persoanele care au nevoie de serviciile pe care le prestezi și cere mai multe detalii, pentru a vedea exact care este perioada de timp necesară pentru lucrare, dacă aceasta se încadrează în nivelul de complexitate pe care îl poți atinge și dacă bugetul este cel care te poate face interesat de acest job.

Te-ar putea interesa și Ce caută azi angajatorii la un meseriaș și pentru ce plătesc mai bine

Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Orientează-te spre zonele mai dezvoltate ale orașului, de exemplu zona de Nord, dacă vorbim de București, acolo unde oamenii fac mai des renovări, reamenajări. Ei sunt dispuși să plătească mai mult pentru a avea lucrarea completă în timp util și nu vor negocia la sânge prețul.

În anunț trece punctele tale forte: „serios, cu experiență, ofer cele mai bune soluții etc.” pentru a atrage potențialii clienți prin aceste caracteristici pe care cu siguranță și le doresc de la persoana care va avea casa pe mână până la terminarea proiectului de amenajare.

Orice câștig se face cu un efort, pentru ca banii, după cum știm, nu cresc în pom și nici nu cad din cer, de aceea, dacă ești muncitor și vrei să profiți de cererea mare de meseriași înregistrată pe piața construcțiilor, ar trebui să te promovezi cum se cuvine.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX.ro, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa foto: Shutterstock


Autor:
19 decembrie 2018

Ultima editare: 24 februarie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru zidar, zugrav, rigipsar de pe OLX

 • Zidari si finisori in constructii in Cluj-Napoca

  Activitatea consta in lucrari de zidarie, finisaje interioare si exterioare la blocuri de locuinte in Cluj-Napoca.

  Salarizare: de la 21 la 23 RON/pe oră net (de la 4830 la 6000 lei pe lună ..

  Cluj 28 May 16:05 Full time

 • Angajam zugravi ,finisori,rigipsari,zidari.

  S.c.Andasur srl angajeaza zugravi,finisori,rigipsari,muncitori termosistem,tencuitori,zidari pentru lucrari in Iasi.Contract perioada nedeterminata.Salarizare intre 4000 si 5200 lei .07******87

  Iasi 22 May 12:05 Full time

 • Angajez sef echipa, dulgheri, zidari, fierari si finisori in Brasov

  Firma de constructii cu vechime in Brasov, angajam urgent sef echipa (maistru), inginer executie, dulgheri, zidari, fierari si finisori .

  Experienta/specializarea constituie ..

  Brasov 15 May 17:05 Full time

 • Firma de constructii- angajam zidari

  Firma de constructii- angajam zidari cu experiența și necalificați in vederea formarii la locul de munca. Plata se face la 2 săptămâni la salar sau la metru , dar se dau și avansuri pt. Diferit..

  Cluj Azi 06:05 Full time

 • angajam zidari pentru Franta

  Societate de constructii cautam pentru saniere in Franta zidari cu experienta in boltari ( parpaing )

  se ofera cazare + transport gratis

  salariu 2200-2400 euro negociabil in functie d..

  Mehedinti Azi 06:05 Necesita deplasari

 • Zugravi, electricieni, rigipsari, instalatori

  Angajam muncitori pentru amenajări spații comerciale, atât in București cât și in țara.
  Angajare doar cu carte de munca.

  Bucuresti - Ilfov 27 May 07:05 Calificat

 • Firma de constructii angajeaza Zugravi si Rigipsari cu experienta.

  Firma de constructii angajeaza Zugravi si Rigipsari cu experienta.

  Salariu 4500-6000 lei
  Oferim cazare si contract de munca.

  Pentru detalii va rog sa ma contactati doar..

  Bucuresti - Ilfov 26 May 15:05 Full time

 • Zugravi - strainatate (Germania)

  Esti in cautarea unui loc de munca si iti doresti ca acesta sa fie in strainatate?

   

  Venim noi cu o propunere pentru tine!

   

  Cautam zugravi (persoane care locuiesc in Sibi..

  Sibiu 04 May 07:05

 • Caut: faianțar, tâmplar, zugrav si rigipsar pentru Oslo - Norvegia

  Caut meseriasi si necalificati in urmatoarele meserii: faianțar, tâmplar, zugrav si rigipsar.

  Se ofera cazare si salariu fix. Salariul se negociaza la interviu.

  Aptitudini solicitate:..

  Vaslui Azi 07:05 Full time

 • Firma angajam zugravi si policalificati amenajari interioare

  Va rugam sa CITITI CU ATENTIE TOT ANUNTUL inainte sa sunati.

  Ma puteti contacta la telefon zilnic, inclusiv in weekend, intre orele 7.00 - 22.00. In afara acestor ore va rog sa-mi trimite..

  Bucuresti - Ilfov Azi 07:05 Full time

 • angajam rigipsari si zugravi

  SC BOMAX DESIGN SRL, societate comercială cu sediul in București angajează rigipsari si zugravi pentru santiere in București. Oferim seriozitate, salarii atractive (4200-5200 lei pe luna), si c..

  Bucuresti - Ilfov Azi 06:05 Full time

 • Angajam rigipsari!

  Ro-youth Construction S.R.L angajează!
  Angajam rigipsari cu experienta, pentru lucrări în Iași si în zona Moldovei
  Oferim:

  -cazare unde este o necesitate
  -transpo..

  Iasi 28 May 20:05 Full time

 • Angajam dulgher, rigipsar si zugrav

  Angajam dulgher pentru lucrari industriale in zona Ploiesti.

  Angajam rigipsar cu experienta.

  Angajam zugrav - important sa stie sa dea cu glet, lavabil etc.

  <..

  Prahova 28 May 14:05 Necesita deplasari

 • Caut: faianțar, tâmplar, zugrav si rigipsar pentru Oslo - Norvegia

  Caut meseriasi si necalificati in urmatoarele meserii: faianțar, tâmplar, zugrav si rigipsar.

  Se ofera cazare si salariu fix. Salariul se negociaza la interviu.

  Aptitudini solicitate:..

  Vaslui Azi 07:05 Full time

 • Angajez Zugravi si rigipsari

  Firma de amenajări in construcții cu vechime de 6 ani pe piata își mărește echipa și angajeaza zugravi/ rigipsari cu experiența, salariu foarte bun, carte de munca ; lucrări in București , a..

  Bucuresti - Ilfov 28 May 16:05 Full time

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

37 + = 43

Alte articole