COMPETENT

Cum și unde te promovezi dacă vrei să faci lucrări de zidar, faianțar, zugrav, rigipsar

19 decembrie 2018

Autor:

Piața de muncă din România (dar și cea din Europa) este afectată în ultimul timp de lipsa mâinii de lucru pentru proiectele de amenajări interioare iar clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru o echipă serioasă de meseriași care duc la bun sfârșit lucrarea începută.

Atât proprietarii firmelor de construcții, cât și clienții care își doresc câteva modificări minore realizează că nu mai au la cine să apeleze și încep să caute alternative și să găsească o echipă care să le facă lucrarea.

Dacă ești  zidar, faianțar, zugrav sau rigipsar, acum este momentul în care ai putea să faci bani buni dacă te promovezi puțin și clienții află de tine mai repede. Iată cum ai putea să faci asta rapid și fără bani :

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată
Folosește recomandările clienților
Intră într-o asociație/ grup de interes
Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale
Dă anunțuri pe site-uri de promovare
Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată

Deja folosești Facebook și îți place să mai ții legătura cu prietenii sau familia așa că ai putea să folosești acest canal de comunicare și pentru a te promova și a câștiga mai mulți bani. Chiar dacă obișnuiești să mai postezi pe contul personal poze de la lucrările pe care le consideri un succes, este mai eficient să îți faci o pagină dedicată.

Poți, spre exemplu, să ai o pagină numită „Meseriaș Dan Stan”, unde să scoți în evidență ceea ce știi să faci și cum ai putea să ajuți un posibil client și unde persoanele mulțumite de serviciile tale să lase review-uri.

Nu uita să treci numărul de telefon, eventual și o adresă de e-mail, și să scrii cât mai detaliat despre lucrările pe care le faci. Ai grijă să fie foarte clar faptul că o cotație de preț cât mai exactă o faci după ce vezi la fața locului ce presupune lucrarea și după ce ai mai multe detalii de la client.

Te mai poate ajuta și dacă faci poze în timpul lucrărilor, dar și la sfârșit, pentru ca oamenii să vadă ce iese din mâna ta și să aibă încredere să te sune. Postează imagini cu case/ interioare/ grădini (nu doar cele de care te-ai ocupat tu) pentru a transmite și mai puternic mesajul că ești interesat de această meserie pe care o practici cu pasiune.

Dacă îți sună bine un job ca meseriaș, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

Folosește recomandările clienților

În această industrie, recomandările sunt foarte importante. Nimeni nu vrea să își refacă pereții de trei ori până ies cum trebuie așa că recomandările te ajută mult.

În același timp, este cea mai bună variantă de promovare, noii clienți te vor contacta și vor vrea să lucreze cu tine pentru că deja au văzut ca ceea ce ai făcut arată bine iar relația cu foștii clienți a fost bună. Pentru a primi cât mai multe recomandări este importantă comunicare pe care o ai cu cei pentru care lucrezi, să fii politicos, să fii de încredere și să fii dispus să le oferi clienților asistență și după ce ai terminat lucrarea (să îi spui omului cum se numește nuanța cu care ai vopsit pereții din dormitor, dacă cel mic a decis să picteze chiar acolo și clientul nu vrea să te cheme iar doar pentru a mai da cu lavabilă, spre exemplu).

Intră într-o asociație/ grup de interes

Caută pe internet o asociație sau pe Facebook un grup care promovează oferte pentru zona ta de interes. De exemplu, fii membru într-o asociație a muncitorilor în construcții sau intră în grupuri de discuții pe Facebook unde se pun constant oferte de muncă.

Devenind membru, vei avea ocazia să găsești constant informații utile, vei primi notificări atunci când apare o ofertă care te-ar putea interesa și poți da chiar tu anunțuri în care să te promovezi.  

Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale

În momentul de față există multe magazine de specialitate care vând materiale de construcții, finisaje și accesorii de grădină. Construiește o relație bună cu cei care vând materialele pe care le folosești și dă-le numărul tău de telefon. Cu siguranță sunt mulți clienți care întreabă de recomandări.

În același timp, unele magazine pun la dispoziția clienților și serviciile de montaj și manopera, interesează-te în ce constă acest parteneriat cu magazinele și ce implică. Ar putea fi o rampă de lansare care să te ajute să-ți formezi o clientelă care să te recomande mai departe.

Dă anunțuri pe site-uri de promovare

Sunt multe site-uri specializate pe care te poți promova ca meseriaș. Nu ar trebui să-ți ia mult timp să completezi anunțul și să îl postezi, dar dacă simți ca nu te descurci, apelează la un prieten mai priceput ca tine la așa ceva. În același timp vei găsi multe anunțuri ale persoanelor interesate să găsească echipe cu care să lucreze.

Sună la persoanele care au nevoie de serviciile pe care le prestezi și cere mai multe detalii, pentru a vedea exact care este perioada de timp necesară pentru lucrare, dacă aceasta se încadrează în nivelul de complexitate pe care îl poți atinge și dacă bugetul este cel care te poate face interesat de acest job.

Te-ar putea interesa și Ce caută azi angajatorii la un meseriaș și pentru ce plătesc mai bine

Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Orientează-te spre zonele mai dezvoltate ale orașului, de exemplu zona de Nord, dacă vorbim de București, acolo unde oamenii fac mai des renovări, reamenajări. Ei sunt dispuși să plătească mai mult pentru a avea lucrarea completă în timp util și nu vor negocia la sânge prețul.

În anunț trece punctele tale forte: „serios, cu experiență, ofer cele mai bune soluții etc.” pentru a atrage potențialii clienți prin aceste caracteristici pe care cu siguranță și le doresc de la persoana care va avea casa pe mână până la terminarea proiectului de amenajare.

Orice câștig se face cu un efort, pentru ca banii, după cum știm, nu cresc în pom și nici nu cad din cer, de aceea, dacă ești muncitor și vrei să profiți de cererea mare de meseriași înregistrată pe piața construcțiilor, ar trebui să te promovezi cum se cuvine.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX.ro, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa foto: Shutterstock


Autor:
19 decembrie 2018

Ultima editare: 24 februarie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru zidar, zugrav, rigipsar de pe OLX

 • Firma de constructii angajeaza fierari, dulgheri, zidari

  Firma de constructii angajeaza:

  •dulgheri
  •fierari
  •muncitori necalificati
  •zidari

  Se ofera sarariu atractiv, contract de munca pe perioada nedeterm..

  Bucuresti - Ilfov 04 Jul 07:07 Locatie stabila

 • Angajem zidari tencuitori , sectorul 6 Bucuresti

  Angajem zidari tencuitori , sectorul 6 Bucuresti si izolatii exterioare
  Cazare asigurata

  Bucuresti - Ilfov 30 Jun 18:06

 • Cautam echipa zidari- zugravi

  Cautam echipa zidari pentru compartimentari zidarie porotherm de 25 cm si 12 cm, 86 mc pe etaj x 5 etaje = 430 mc, pret 175 ron mc, predominant este zidaria de 25 cm .
  Punem la dispozitie mac..

  Bucuresti - Ilfov 26 Jun 08:06 Locatie stabila

 • Angajez muncitori in constructii,dulgheri ,zidari, fierari

  Angajez muncitori cu experienta salarii atractive mai multe detalii la telefon 0769203720

  Alba Azi 18:07 Full time

 • Lucrez perticular glet fainanta tecuit zidarie

  Lucrez ori ce preturi acceptabile tf 0761112493 pot lucra ori unde este nevoie

  Arges Azi 17:07

 • Angajam zugrav – gletuitor cu experienta pe termen lung in Cluj Napoca

  Vrei sa lucrezi intr-o firma care isi respecta, fidelizeaza si isi plateste la timp angajatii?

  Angajam zugrav – gletuitor cu experienta pe termen lung in Cluj Napoca.

  N..

  Cluj Azi 10:07 Full time

 • Angajez Zugrav

  Angajam zugrav cu experiență , serios , harnic , atent la detalii. Program de munca de Luni pana Vineri de la 8 la 17. Locație București și Ilfov. Pentru mai multe detalii nu ezitați să mă co..

  Bucuresti - Ilfov 05 Jul 16:07 Recrutare la distanta

 • Cautam echipa zidari- zugravi

  Cautam echipa zidari pentru compartimentari zidarie porotherm de 25 cm si 12 cm, 86 mc pe etaj x 5 etaje = 430 mc, pret 175 ron mc, predominant este zidaria de 25 cm .
  Punem la dispozitie mac..

  Bucuresti - Ilfov 26 Jun 08:06 Locatie stabila

 • Cautam muncitori constructii finisori zugravi rigips faiant 5 euro/ora

  Cautam zugravi, faiantari, rigipsari executtie lucrari de finiaje.
  Se cauta persoane cu atentie la detalii, meseriasi cu experienta.

  Iasi Azi 12:07 Locatie stabila

 • Angajez zugravi

  Angajam zugravi cu carte de munca si plata la salariu.
  Pentru șantier in Bucuresti si Navodari
  Pentru șantierul din Navodari se pleaca luni si se vine vineri plus 30 lei diurnă zilnică..

  Bucuresti - Ilfov Azi 09:07 Necesita deplasari

 • Rigipsari

  Firma de construcții,angajam echipe de rigipsari cu plata la mp

  Tel 0729202649

  Bucuresti - Ilfov Azi 15:07 Ingineri - Meseriasi - Constructori

 • Angajam rigipsari si zugravi

  SC BOMAX DESIGN SRL, companie cu peste 15 ani de experienta in domeniul finisajelor, angajeaza rigipsari, ajutor de rigipsar si zugrav. Oferim un loc de munca stabil, contract de munca si salarii avan..

  Bucuresti - Ilfov 05 Jul 16:07

 • Rigipsari santier Germania

  Angajam Echipa 2-3 persoane numai cu experienta in domeniul executarii de pereti si tavane rigips pentru un santier in Germania pe o perioada de minim 6-7 luni
  Transportul si cazarea este supor..

  Valcea 04 Jul 06:07 Locatie stabila

 • Angajam rigipsari in sudul Frantei

  Firma din sudul Frantei cauta persoane responsabile si cu experienta in montarea de tavane si pereti de rigips

  Se accepta doar persoane rsponsabile , cu chef de munca si care se pot ada..

  Satu Mare Azi 13:07 Locatie stabila

 • Firma de constructii angajeaza meseriaș rigipsari/glet pt Germania

  Ce oferim :

  - Salariu net de la 1700 la 2500 Euro.
  - Cazare asigurata si gratuita (fara intretinere)
  - Contract nelimitat de munca
  - Asigurare medicala
  - Co..

  Bucuresti - Ilfov Azi 08:07 Germania

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 80 = 88

Alte articole