COMPETENT

Cum și unde te promovezi dacă vrei să faci lucrări de zidar, faianțar, zugrav, rigipsar

19 decembrie 2018

Autor:

Piața de muncă din România (dar și cea din Europa) este afectată în ultimul timp de lipsa mâinii de lucru pentru proiectele de amenajări interioare iar clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru o echipă serioasă de meseriași care duc la bun sfârșit lucrarea începută.

Atât proprietarii firmelor de construcții, cât și clienții care își doresc câteva modificări minore realizează că nu mai au la cine să apeleze și încep să caute alternative și să găsească o echipă care să le facă lucrarea.

Dacă ești  zidar, faianțar, zugrav sau rigipsar, acum este momentul în care ai putea să faci bani buni dacă te promovezi puțin și clienții află de tine mai repede. Iată cum ai putea să faci asta rapid și fără bani :

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată
Folosește recomandările clienților
Intră într-o asociație/ grup de interes
Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale
Dă anunțuri pe site-uri de promovare
Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Fă-ți o pagina de Facebook dedicată

Deja folosești Facebook și îți place să mai ții legătura cu prietenii sau familia așa că ai putea să folosești acest canal de comunicare și pentru a te promova și a câștiga mai mulți bani. Chiar dacă obișnuiești să mai postezi pe contul personal poze de la lucrările pe care le consideri un succes, este mai eficient să îți faci o pagină dedicată.

Poți, spre exemplu, să ai o pagină numită „Meseriaș Dan Stan”, unde să scoți în evidență ceea ce știi să faci și cum ai putea să ajuți un posibil client și unde persoanele mulțumite de serviciile tale să lase review-uri.

Nu uita să treci numărul de telefon, eventual și o adresă de e-mail, și să scrii cât mai detaliat despre lucrările pe care le faci. Ai grijă să fie foarte clar faptul că o cotație de preț cât mai exactă o faci după ce vezi la fața locului ce presupune lucrarea și după ce ai mai multe detalii de la client.

Te mai poate ajuta și dacă faci poze în timpul lucrărilor, dar și la sfârșit, pentru ca oamenii să vadă ce iese din mâna ta și să aibă încredere să te sune. Postează imagini cu case/ interioare/ grădini (nu doar cele de care te-ai ocupat tu) pentru a transmite și mai puternic mesajul că ești interesat de această meserie pe care o practici cu pasiune.

Dacă îți sună bine un job ca meseriaș, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

Folosește recomandările clienților

În această industrie, recomandările sunt foarte importante. Nimeni nu vrea să își refacă pereții de trei ori până ies cum trebuie așa că recomandările te ajută mult.

În același timp, este cea mai bună variantă de promovare, noii clienți te vor contacta și vor vrea să lucreze cu tine pentru că deja au văzut ca ceea ce ai făcut arată bine iar relația cu foștii clienți a fost bună. Pentru a primi cât mai multe recomandări este importantă comunicare pe care o ai cu cei pentru care lucrezi, să fii politicos, să fii de încredere și să fii dispus să le oferi clienților asistență și după ce ai terminat lucrarea (să îi spui omului cum se numește nuanța cu care ai vopsit pereții din dormitor, dacă cel mic a decis să picteze chiar acolo și clientul nu vrea să te cheme iar doar pentru a mai da cu lavabilă, spre exemplu).

Intră într-o asociație/ grup de interes

Caută pe internet o asociație sau pe Facebook un grup care promovează oferte pentru zona ta de interes. De exemplu, fii membru într-o asociație a muncitorilor în construcții sau intră în grupuri de discuții pe Facebook unde se pun constant oferte de muncă.

Devenind membru, vei avea ocazia să găsești constant informații utile, vei primi notificări atunci când apare o ofertă care te-ar putea interesa și poți da chiar tu anunțuri în care să te promovezi.  

Fă parteneriate  cu furnizorii de materiale

În momentul de față există multe magazine de specialitate care vând materiale de construcții, finisaje și accesorii de grădină. Construiește o relație bună cu cei care vând materialele pe care le folosești și dă-le numărul tău de telefon. Cu siguranță sunt mulți clienți care întreabă de recomandări.

În același timp, unele magazine pun la dispoziția clienților și serviciile de montaj și manopera, interesează-te în ce constă acest parteneriat cu magazinele și ce implică. Ar putea fi o rampă de lansare care să te ajute să-ți formezi o clientelă care să te recomande mai departe.

Dă anunțuri pe site-uri de promovare

Sunt multe site-uri specializate pe care te poți promova ca meseriaș. Nu ar trebui să-ți ia mult timp să completezi anunțul și să îl postezi, dar dacă simți ca nu te descurci, apelează la un prieten mai priceput ca tine la așa ceva. În același timp vei găsi multe anunțuri ale persoanelor interesate să găsească echipe cu care să lucreze.

Sună la persoanele care au nevoie de serviciile pe care le prestezi și cere mai multe detalii, pentru a vedea exact care este perioada de timp necesară pentru lucrare, dacă aceasta se încadrează în nivelul de complexitate pe care îl poți atinge și dacă bugetul este cel care te poate face interesat de acest job.

Te-ar putea interesa și Ce caută azi angajatorii la un meseriaș și pentru ce plătesc mai bine

Pune fluturași/ anunțuri  în zonele rezidențiale

Orientează-te spre zonele mai dezvoltate ale orașului, de exemplu zona de Nord, dacă vorbim de București, acolo unde oamenii fac mai des renovări, reamenajări. Ei sunt dispuși să plătească mai mult pentru a avea lucrarea completă în timp util și nu vor negocia la sânge prețul.

În anunț trece punctele tale forte: „serios, cu experiență, ofer cele mai bune soluții etc.” pentru a atrage potențialii clienți prin aceste caracteristici pe care cu siguranță și le doresc de la persoana care va avea casa pe mână până la terminarea proiectului de amenajare.

Orice câștig se face cu un efort, pentru ca banii, după cum știm, nu cresc în pom și nici nu cad din cer, de aceea, dacă ești muncitor și vrei să profiți de cererea mare de meseriași înregistrată pe piața construcțiilor, ar trebui să te promovezi cum se cuvine.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX.ro, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa foto: Shutterstock


Autor:
19 decembrie 2018

Ultima editare: 24 februarie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru zidar, zugrav, rigipsar de pe OLX

 • Angajam Fierari/Dulgheri/Zidari/Finisori.

  Salariul se plateste in cont si este intre de 4000 ron. Se va face un contract de munca cu un salariu brut de 4546 ron si un salariu net de 3580. La salariul net de 3580 ron se mai adauga 420 ron b..

  Bucuresti - Ilfov 14 Apr 14:04 Locatie stabila

 • Angajam dulgheri,fierari betonisti,zidari

  Societate de constructii angajeaza dulgheri, fierari betonisti ,zidari pentru executia de blocuri turn .Salarizare de la 3000 lei la 4500 lei/luna,plus bonuri de masa,cazare,transport,concediu.relatii..

  Iasi 14 Apr 11:04 Locatie stabila

 • Angajam Zidari in Irlanda

  FIRMĂ IRLANDEZĂ CAUTĂ ZIDARI CU EXPERIENȚĂ ȘI ENGLEZĂ NIVEL MEDIU PENTRU PROIECTE EXECUTATE DIN PIATRĂ NATURALĂ

   

  Program de lucru: 5 zile / săptămână - ..

  Brasov 12 Apr 14:04 Necesita deplasari

 • Zidari Finisori Zugravi Rigipsari Faiantari

  Executam lucrari de Zidarie si amenajari interioare (rigips glet zugravit gresie faianta parchet) zidarie si placari termosistem.Platim la zi sau salariu fix dar putem plati si la metru.Suntem interes..

  Timis Azi 16:04 Full time

 • angajam Zidari in Germania

  Se cauta Zidari pentru zidarie case in Germania, caramida Porotherm si cu Minimacara.

  Oferim contract de munca German salariul incepe de la 1750 euro NET plus bonusuri si se renegoc..

  Bucuresti - Ilfov Azi 12:04 Germania

 • High Construct International angajeaza dulgheri,zugravi

  Firma de Constructii HIGH CONSTRUCT INTERNATIONAL, angajeaza dulgheri,zugravicu contract de munca legal, pe o perioada nedeterminata .

  OFERIM: salariu net 4000 Ron.

  CERINT..

  Bucuresti - Ilfov Azi 12:04 Full time

 • Angajam zugrav – gletuitor cu experienta pe termen lung in Cluj Napoca

  Vrei sa lucrezi intr-o firma care isi respecta, fidelizeaza si isi plateste la timp angajatii?

  Angajam zugrav – gletuitor cu experienta pe termen lung in Cluj Napoca.

  N..

  Cluj Azi 08:04

 • Angajăm muncitori construcții - zugrav cu experiență

  Firma cu experiența in domeniul construcțiilor, angajează muncitori cu experiența in lucrari de finisare
  Program de lucru de L-V
  Relații la telefon 0745268867 de la ora 8-17:30 de L-V..

  Mures 31 Mar 14:03 Full time

 • Zidari Finisori Zugravi Rigipsari Faiantari

  Executam lucrari de Zidarie si amenajari interioare (rigips glet zugravit gresie faianta parchet) zidarie si placari termosistem.Platim la zi sau salariu fix dar putem plati si la metru.Suntem interes..

  Timis Azi 16:04 Full time

 • Angajăm zugravi.faiantari. necalificati

  Angajăm muncitori calificați si necalificati
  Zugravi.faiantari
  Salariul motivat
  De la 2500 la 4000 net

  Bucuresti - Ilfov Azi 16:04 Ingineri - Meseriasi - Constructori

 • Dulgher - Rigipsar Franta 1800 eur NET

  Intra Interim recruteaza Dulgher-Rigipsar pentru un client din Franta, zona Bretagne.

  Descrierea Candidatului Ideal:

  -Minim 3 ani experienta in domeniu

  -Permi..

  Bucuresti - Ilfov Azi 12:04 Franta

 • Angajam Rigipsari Decorativa

  Angajăm cu contract de munca, Rigipsari, 18- 20 lei ora ,cu experienta în domeniu și meseriasi pentru vopsea decorativa Nu oferim cazare.Telefon 0747144224

  Bucuresti - Ilfov Azi 08:04 Locatie stabila

 • Angajam, zidari, faiantari, rigipsari si vopsitori.

  Firma serioasa cu proiecte exclusiviste atat in Romania cat si in Europa, angajam muncitori seriosi (zidari, faiantari, gletuitori, vopsitori, dulgheri) pe perioada nedeterminata in Cluj, Alba, Maramu..

  Cluj 10 Apr 08:04 Locatie stabila

 • Angajez rigipsari Italia

  Angajez personal pentru montaj si finisare pereti si tavane din rigips,tavane casetate,izolatii exterioare polistiren,decorativa,etc...Se ofera contract de munca de Romania. Chiria este inclusa, iar d..

  Bucuresti - Ilfov Azi 17:04 Locatie stabila

 • Zidari Finisori Zugravi Rigipsari Faiantari

  Executam lucrari de Zidarie si amenajari interioare (rigips glet zugravit gresie faianta parchet) zidarie si placari termosistem.Platim la zi sau salariu fix dar putem plati si la metru.Suntem interes..

  Timis Azi 16:04 Full time

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

71 − = 66

Alte articole