COMPETENT

Jobul de cameristă: ce pregătire presupune și ce beneficii îți aduce

14 mai 2019

Autor:

Dacă vrei să-ți construiești o carieră în industria hotelieră și vrei să începi cu meseria de cameristă, vei avea de partea ta avantajul disponibilității a numeroase posturi în acest domeniu. În schimb, va trebui să faci dovada rezistenței tale fizice și a spiritului gospodăresc, de care vei avea nevoie din plin pe parcursul fiecărei zile, pentru a aduce în cea mai bună stare camerele de hotel și celelalte zone destinate oaspeților.

Ce salariu poți câștiga dacă ești cameristă
Care sunt sarcinile unei cameriste
De ce pregătire profesională și de ce cunoștințe ai nevoie
Care sunt calitățile personale ale unei cameriste

Dacă îți sună bine perspectiva de a lucra într-un hotel, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

Ce salariu poți câștiga dacă ești cameristă

În general, o cameristă de hotel are un salariu care începe de la aproximativ 1.400 de lei. Odată ce vei căpăta mai multă experiență, vei ajunge să câștigi o sumă cuprinsă între 2.500 și 3.000 de lei în fiecare lună.

Poate te interesează și Venituri extra în vacanță. Unde poți să lucrezi vara aceasta și care sunt cele mai căutate joburi

Care sunt sarcinile unei cameriste

Odată ce ai primit uniforma de cameristă, ești gata „să intri în pâine”, cu activități solicitante, de la începutul zilei și până la sfârșitul ei. Vei participa la ședințele cu personalul aferent fiecărui etaj, apoi vei verifica situația scriptică a camerelor ocupate și a celor libere. Vei face curățenie în încăperi, fie după fiecare checkout, fie ca parte a rutinei zilnice de room service, iar schimbarea așternuturilor, aspiratul covoarelor și curățarea, respectiv dezinfectarea, băii sunt etape ce trebuie bifate fără nicio excepție.

De asemenea, vei pune la dispoziția clienților săpunuri noi, șampoane, geluri de duș și prosoape, iar la final vei reface rezerva de gustări și de băuturi din minibar. Alături de camerele în care sunt cazați clienții, vei avea sarcina de a curăța și holurile, dar și încăperi cu rol administrativ. Eventualele incidente sau pagube cauzate de clienți trebuie raportate către recepție, iar în cazul în care va fi nevoie de completarea unor documente operative, tot tu te vei ocupa și de asta.

Jobul de camerista

De ce pregătire profesională și de ce cunoștințe ai nevoie

Pentru a accede la postul de cameristă trebuie să ai măcar studii medii. Însă absolvirea unui curs de calificare va fi un avantaj în ceea ce privește accesul la meseria de cameristă. Cu 70% practică și 30% teorie, acest curs asigură dobândirea cunoștințelor și abilităților legate de curățenie, de spălare și de utilizare a tehnicilor casnice moderne necesare desfășurării profesiei de cameristă.

La finalul celor peste 40 de ore de instruire, vei obține o diplomă recunoscută atât național, cât și internațional, dar asta numai în cazul în care vei opta pentru un curs acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

La capitolul cunoștințelor necesare pentru activitatea de cameristă, vei fi nevoită să respecți reguli pentru o igienă cât mai strictă și să te conformezi normelor de curățenie, de protecție a mediului și de securitate comunicate și stabilite de hotelul în care intenționezi să te angajezi.

De ce pregatire profesionala are nevoie o camerista

Care sunt calitățile personale ale unei cameriste

Ca să faci față cu brio regimului solicitant impus de meseria de cameristă, trebuie să ai o stare bună de sănătate și să dai dovadă de o hărnicie ieșită din comun. Bunele maniere sunt la fel de importante precum uniforma, iar spiritul de observație și înclinația către ordine desăvârșită te ajută să te evidențiezi la locul de muncă.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa foto: Shutterstock


Autor:
14 mai 2019

Ultima editare: 24 februarie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru camerista de pe OLX

 • Angajam cameriste sau femei pentru curatenie la o pensiune turistica

  Pensiune , angajeaza urgent cameriste calificate sau necalificate sau femei pentru lucrari de curatenie la o pensiune turistica . Oferim contract de munca permanent , cazare ..

  Tulcea 30 Mar 10:03 Locatie stabila

 • Angajez Camerista

  Buna ziua,

  Cautam o doamna pentru curatenie la o vila in Eforie Sud, Constanta.
  Programul este de de la 7.00 la 16.00, cazarea si masa sunt asigurate.
  Salariul este atractiv...

  Constanta Azi 08:04 Full time

 • Pensiune turistica din Corunca angajeaza camerista

  Angajam bucatar/bucatareasa
  Program 16-22. Duminica liber
  Se cere minim de experienta in bucatarie traditionala.
  Salariul oferit este net, la care se adaga contributiile catr..

  Mures 31 Mar 16:03 Locatie stabila

 • Camerista/ personal curatenie spatii pensiunea Colibri

  Pensiunea Colibri, Cluj-Napoca, angajeaza camerista/personal curatenie

  Pensiunea mica, situata in cartierul Gheorgheni/ Intre Lacuri, angajeaza camerista/persoanal curatenie cu minime c..

  Cluj 31 Mar 14:03 Altele

 • Angajez urgent bucatar si camerista

  Angajam urgent bucatar, camerista si ingrijitor spatii verzi.

  Acceptam si o familie si oferim pe langa salariu si contract de munca, cazare si masa in complex.

  Pentru detalii..

  Dambovita 30 Mar 17:03 Full time

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 46 = 52

Alte articole