COMPETENT

Jobul de cameristă: ce pregătire presupune și ce beneficii îți aduce

14 mai 2019

Autor:

Dacă vrei să-ți construiești o carieră în industria hotelieră și vrei să începi cu meseria de cameristă, vei avea de partea ta avantajul disponibilității a numeroase posturi în acest domeniu. În schimb, va trebui să faci dovada rezistenței tale fizice și a spiritului gospodăresc, de care vei avea nevoie din plin pe parcursul fiecărei zile, pentru a aduce în cea mai bună stare camerele de hotel și celelalte zone destinate oaspeților.

Ce salariu poți câștiga dacă ești cameristă
Care sunt sarcinile unei cameriste
De ce pregătire profesională și de ce cunoștințe ai nevoie
Care sunt calitățile personale ale unei cameriste

Dacă îți sună bine perspectiva de a lucra într-un hotel, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

Ce salariu poți câștiga dacă ești cameristă

În general, o cameristă de hotel are un salariu care începe de la aproximativ 1.400 de lei. Odată ce vei căpăta mai multă experiență, vei ajunge să câștigi o sumă cuprinsă între 2.500 și 3.000 de lei în fiecare lună.

Poate te interesează și Venituri extra în vacanță. Unde poți să lucrezi vara aceasta și care sunt cele mai căutate joburi

Care sunt sarcinile unei cameriste

Odată ce ai primit uniforma de cameristă, ești gata „să intri în pâine”, cu activități solicitante, de la începutul zilei și până la sfârșitul ei. Vei participa la ședințele cu personalul aferent fiecărui etaj, apoi vei verifica situația scriptică a camerelor ocupate și a celor libere. Vei face curățenie în încăperi, fie după fiecare checkout, fie ca parte a rutinei zilnice de room service, iar schimbarea așternuturilor, aspiratul covoarelor și curățarea, respectiv dezinfectarea, băii sunt etape ce trebuie bifate fără nicio excepție.

De asemenea, vei pune la dispoziția clienților săpunuri noi, șampoane, geluri de duș și prosoape, iar la final vei reface rezerva de gustări și de băuturi din minibar. Alături de camerele în care sunt cazați clienții, vei avea sarcina de a curăța și holurile, dar și încăperi cu rol administrativ. Eventualele incidente sau pagube cauzate de clienți trebuie raportate către recepție, iar în cazul în care va fi nevoie de completarea unor documente operative, tot tu te vei ocupa și de asta.

Jobul de camerista

De ce pregătire profesională și de ce cunoștințe ai nevoie

Pentru a accede la postul de cameristă trebuie să ai măcar studii medii. Însă absolvirea unui curs de calificare va fi un avantaj în ceea ce privește accesul la meseria de cameristă. Cu 70% practică și 30% teorie, acest curs asigură dobândirea cunoștințelor și abilităților legate de curățenie, de spălare și de utilizare a tehnicilor casnice moderne necesare desfășurării profesiei de cameristă.

La finalul celor peste 40 de ore de instruire, vei obține o diplomă recunoscută atât național, cât și internațional, dar asta numai în cazul în care vei opta pentru un curs acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

La capitolul cunoștințelor necesare pentru activitatea de cameristă, vei fi nevoită să respecți reguli pentru o igienă cât mai strictă și să te conformezi normelor de curățenie, de protecție a mediului și de securitate comunicate și stabilite de hotelul în care intenționezi să te angajezi.

De ce pregatire profesionala are nevoie o camerista

Care sunt calitățile personale ale unei cameriste

Ca să faci față cu brio regimului solicitant impus de meseria de cameristă, trebuie să ai o stare bună de sănătate și să dai dovadă de o hărnicie ieșită din comun. Bunele maniere sunt la fel de importante precum uniforma, iar spiritul de observație și înclinația către ordine desăvârșită te ajută să te evidențiezi la locul de muncă.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa foto: Shutterstock


Autor:
14 mai 2019

Ultima editare: 24 februarie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru camerista de pe OLX

 • Camerista cu si fara experienta din BUCURESTI si comunele din jur.

  Hotelul se afla in sectorul 3 .angajam si din jurul Bucurestiului care au posibilitatea de transport.

  Bucuresti - Ilfov 30 Sep 08:09 Locatie stabila

 • Personal curatenie / Camerista Grand Hotel Continental 5* Bucuresti

  Pentru Hotel Grand Hotel Continental Bucuresti 5*, cautam Cameriste si Personal pentru curatenie.

  Program: 8 ore/zi, 40 de ore/saptamana.

  Bucuresti - Ilfov 30 Sep 07:09

 • Camerista - Hotel Alinalex

  Cerințe : persoana serioasa, îngrijită, amabila, energică.
  Descrierea postului/sarcini:
  - curățarea și igienizarea spatiilor din incinta hotelului Alinalex.

  Brasov 30 Sep 05:09 Locatie stabila

 • Casa Vlasin din Poiana Brasov cauta OSPATAR SI CAMERISTA

  Marim echipa CASA VLASIN si suntem in cautare de OSPĂTARI si AJUTOR de OSPATAR cu sau fără experienta ȘI CAMERISTA . Mediul de munca este unul plăcut, ne dorim colegi tineri, prietenoși și s..

  Brasov 30 Sep 11:09

 • Camerista Pensiune

  Angajam camerista pt.pensiune turistică, program de 4 ore: 08.00-12.00 sau 09.00-13.00.
  Pensiunea are 10 camere și e situată la intrare in Dumbravita.
  Tel.:07******26

  Timis 30 Sep 10:09 Part time

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Alte articole