INFORMAT

Operator call-center de acasă: ce avantaje are acest job și cum să fii eficient când lucrezi din propria locuință

22 May 2020
Array

Autor: and

Jobul de operator call-center nu înseamnă doar să vorbești toată ziua la telefon, ci implică diferite abilități și responsabilități, de la munca de research și până la capacitatea de a rezolva diferite probleme.

Însă, când vine vorba de această meserie, un lucru e sigur: poți lucra de oriunde, chiar și de acasă. Ai nevoie de o conexiune bună la internet și chef de muncă. Află în cele ce urmează ce presupune acest job și cum poți face o treabă bună atunci când lucrezi din propria locuință.

Ce înseamnă să lucrezi ca operator call-center – responsabilități și abilități
Ce pregătire e necesară pentru acest job
De ce ai nevoie ca să lucrezi ca operator call-center de acasă

Ce înseamnă să lucrezi ca operator call-center – responsabilități și abilități

În mod evident, principala responsabilitate pe care o vei avea este de a vorbi la telefon cu clienții și de a încerca să gestionezi într-un mod eficient problemele și solicitările acestora. Ca să îți faci o idee, iată care sunt câteva dintre principalele responsabilități ale unui operator call-center:

 • Să răspunzi la telefon sau să contactezi diverși clienți (uneori poți face acest lucru și pe mail);
 • Să oferi asistență, suport tehnic și să rezolvi reclamațiile clienților;
 • Să oferi informațiile necesare despre produsele și serviciile companiei pentru care lucrezi;
 • Să promovezi produsele și serviciile companiei;
 • Să răspunzi la întrebările clienților;
 • Să procesezi comenzi, să înregistrezi și să completezi rapoarte despre apelurile telefonice sau interacțiunile cu clienții;
 • Să actualizezi baza de date a clienților;
 • Să identifici problemele semnalate și să cauți soluțiile potrivite;
 • Să redirecționezi apelurile către departamentele responsabile;
 • Să prioritizezi problemele.

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva dintre responsabilitățile unui operator call-center. Acestea pot să difere în funcție de compania pentru care lucrezi și de tipul departamentului. Mai exact, este vorba de inbound, când trebuie să răspunzi la apelurile clienților, și de outbound, când responsabilitatea ta este de a contacta clienți.

Citește și La ce sa te astepti cand cauti un job in call center. Cat poti castiga, ce abilitati iti sunt necesare si ce responsabilitati vei avea

În ceea ce privește abilitățile necesare unui operator call-center, iată ce calități te pot ajuta să faci o treabă bună:

 • Să știi să asculți cu atenție și să poți lucra în condiții de stres, mai ales când ai de-a face cu clienți nemulțumiți sau chiar furioși;
 • Să ai o atitudine prietenoasă și să îți fie ușor să comunici și să empatizezi cu clienții;
 • Să ai abilități de comunicare eficiente și să știi cum să discuți cu fiecare client în parte;
 • Să fii creativ și să ai gândire critică, mai ales în situații în care trebuie să te abați de la scenariul deja stabilit, astfel încât să găsești cea mai potrivită soluție;
 • Să ai o bună capacitate de memorare;
 • Să ai o atitudine pozitivă și deschisă către client și, mai mult decât atât, să ai suficientă răbdare pentru a lucra chiar și cu cel mai dificil client;
 • Să ai atenție distributivă, să fii atent la detalii și să fii organizat;
 • Nu în ultimul rând, să poți lucra eficient de la distanță, de unul singur.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât, din candidat, să devii proaspăt angajat.

Ce pregătire e necesară pentru acest job

Vestea bună este că nu ai nevoie în mod neapărat de experiență anterioară dacă vrei să lucrezi ca agent call-center de acasă. Multe companii preferă să angajeze tineri, mulți abia ieșiți de pe băncile facultății sau care încă studiază și care caută să câștige un venit suplimentar, în timp ce prind experiența necesară pentru a se angaja apoi într-o companie mai mare.

Totuși, pentru a-ți mări șansele de a avea un astfel de job, ar fi indicat să ai studii medii sau superioare. Cunoașterea unei limbi străine reprezintă un avantaj important pentru a obține un job mult mai bine plătit. În cazul limbilor străine rare, precum japoneză, flamandă sau chineză, salariile sunt semnificativ mai mari decât în cazul limbii engleze sau italiene.

Mulți angajatori oferă posibilitatea de a urma programe de formare profesională, dar ar fi ideal să ai măcar cunoștințe minime de operare PC (MS Office – Word, Excel, Outlook), CRM Service (Customer Relationship Management) sau Data Entry.

Citește și Ce trebuie sa scrii intr-un CV daca vrei sa obtii rapid un loc de munca in call-center

De ce ai nevoie ca să lucrezi ca operator call-center de acasă

Pentru a avea siguranța că totul decurge cum trebuie, e important să ai la îndemână echipamentul necesar, să te asiguri că laptopul funcționează cum trebuie, iar conexiunea la internet este bună.

În unele cazuri, compania pentru care lucrezi îți va pune la dispoziție echipamentele necesare, însă poți lucra și de pe laptopul sau calculatorul propriu, atât timp cât corespund cerințelor companiei.

Laptopul sau calculatorul trebuie să fie dotat cu un microfon bun, un program antivirus și alte programe de software care sunt utile pentru a duce la bun sfârșit task-urile zilnice, precum Microsoft Office (Word, Excel) și/sau Adobe Acrobat Reader.

O bună conexiune la internet este, de asemenea, esențială pentru a putea munci în mod eficient. Deși unele companii îți permit să lucrezi având o rețea Wi-Fi, este mult mai sigur ca laptopul sau calculatorul să fie conectat direct la cablul de internet. 

Bineînțeles, vei avea nevoie de un telefon de muncă, pe care firma ți-l va pune la dispoziție. Unele companii folosesc diferite programe prin care poți contacta clienții, așa că va fi necesar să instalezi o astfel de aplicație. Vei mai avea nevoie de un set de căști, dotate cu un microfon bun, de preferat cu funcție de anulare a zgomotului de fundal. Vei avea și propria adresă de e-mail, pentru cazurile în care trebuie să comunici astfel cu clienții.

Nu în ultimul rând, ai nevoie de un spațiu liniștit, fără zgomot, unde să poți lucra fără să fii deranjat de alte persoane, în cazul în care nu locuiești singur. Trebuie să ai în vedere că vei vorbi la telefon, iar clienții trebuie să înțeleagă ceea ce spui, iar tu să auzi cât mai clar care sunt cerințele sau problemele lor, pentru a evita situațiile neplăcute.

Mai poți ține la îndemână diferite obiecte care te pot ajuta să îți faci treaba cât mai bine, precum o agendă, o baterie externă pentru telefon, o imprimantă sau sticky notes.

Citește și Bani buni cu un loc de munca in call-center: avantaje si posibile compromisuri la care sa te astepți

Atunci când lucrezi ca operator call-center de acasă, ai principalul avantaj de a putea munci din confortul propriei locuințe. Nu trebuie să-ți mai faci griji pentru drumul până la birou și este mult mai eficient pentru tine să îți faci treaba într-un mediu liniștit.

În plus, posibilitatea de a lucra de acasă este avantajoasă în cazul în care trebuie să faci ture de noapte pentru clienții care sunt pe alt fus orar, precum China sau America. Iar cum programul de lucru este flexibil, o să îți poți organiza turele în funcție de programul de la facultate sau de perioadele în care trebuie să studiezi.

Sursă foto: Shutterstock

Array

Autor: and
22 May 2020

Ultima editare: 15 September 2020


Cele mai noi anunțuri pentru operator call-center, operator call center, operator -call center de acasa de pe OLX

 • Anagajam Operator Call-Center

  ANUNT DE ANGAJARE: OPERATOR CALL CENTER

  Companie: NMC AquaLife

  Locație: Bulevardul Iuliu Maniu Nr 171 C, București (aproape de sta..

  Bucuresti - Ilfov Azi 13:05 Full time

 • Angajam Operator Call Center, Stefanestii de Jos

  ALCAR WHEELBASE ROMANIA, lider pe piata de distributie jante si anvelope auto, cauta un Operator Call-Center care sa se alature echipei sale de Vanzari.

  Bucuresti - Ilfov Azi 05:05 Full time

 • Operator Call Center Germana

  p>

  Suntem o companie din domeniul vânzărilor de mașini și căutăm un Operator Call Center dinamic și cu cunoștințe solide de limba germană pentru a se alătura echipei noastre entuziaste!

  Cluj 26 May 19:05 Full time

 • Operator call center

  Oferă informații apelanților;
  Transferă solicitările venite telefonic sau prin email către celelalte departamente

  Cunoștințe minime de operare calculator
  Studii medii..

  Prahova 21 May 10:05

 • Avem nevoie de operator CALL-CENTER

  Ce ne dorim de la tine:

  -12 clase absolvite

  -cunostinte operare PC

  -domiciliu stabil in Brasov

  Responsabilitati:

  -preluare apeluri

  -identificarea probleme..

  Brasov 10 May 05:05

 • Angajam operator Call Center - Spaniola

  Vorbesti spaniola ca un verdadero espanol... de restul ne vom ocupa noi! Cautam coleg pentru suport, vanzare si ofertare servicii client. Iti vom oferi un loc de munca prietenos si stabil, reale po..

  Bucuresti - Ilfov 27 May 06:05 Full time

 • Operatori call center

  Oportunitate de angajare:

  Operatori Call Center

  Suntem în căutarea unor persoane motivate să se alăture echipei noastre din cadrul departamentului în calitate de Opera..

  Bucuresti - Ilfov Azi 13:05 Full time

 • Operatori call center limba italiana

  Global Marketing It cauta operatori call center cu experienta in domeniul vanzarilor in limba italiana!

  Locatia se afla pe Soseaua Oltenitei 31 , sector 4 ( langa statia de Metrou Branco..

  Bucuresti - Ilfov 28 May 09:05 Full time

 • Operator call center

  Oferă informații apelanților;
  Transferă solicitările venite telefonic sau prin email către celelalte departamente

  Cunoștințe minime de operare calculator
  Studii medii..

  Prahova 21 May 10:05

 • Operator Call-Center (part-time)

  Pe cine cautam?

  O persoana care sa fie axata pe indeplinirea scopurilor, prietenoasă și politicoasă, punctuala. Experienta minima in domeniu de vanzari este un avantaj, in..

  Bucuresti - Ilfov 23 May 14:05 Part time

 • Operatori Call Center

  Oportunitate de angajare:

  Operatori Call Center

  Suntem în căutarea unor persoane motivate să se alăture echipei noastre din cadrul departamentului în calitate de Operatori Call Cen..

  Bucuresti - Ilfov 28 May 09:05 Full time

 • Operatori call center

  Oportunitate de angajare:

  Operatori Call Center

  Suntem în căutarea unor persoane motivate să se alăture echipei noastre din cadrul departamentului în calitate de Opera..

  Bucuresti - Ilfov Azi 13:05 Full time

 • Angajam Operator Date / Call Center

  Descriere Silpeter Coffee Services este o companie 100 % romaneasca cu peste 13 ani de experienta in domeniul . Incepand din 2010 pana in prezend compania a crescut si sa diferentiat prin calitatea..

  Bistrita-Nasaud 28 May 14:05 Full time

 • Consilier call center clinica dentara

  Ești o persoană comunicativă, amabilă și orientată către nevoile clienților? Îți place să lucrezi într-un mediu dinamic, profesionist și plăcut? Atunci te așteptăm să te alături e..

  Iasi 22 May 06:05 Full time

 • Operator call center limba italiana

  Beneficii:

  - 2800 net - bonuri de 25 lei

  Program 2sch 08-16:30/ 09:17:30/13:30-22:00 L-S program 5 zile cu 2 libere Locatie: calea Lipovei

  Cerinte:

  Timis 25 May 07:05 Full time

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 23 =

Alte articole