INFORMAT

Ce te așteaptă la un job de grădinar – avantaje, dezavantaje și detalii mai puțin cunoscute

18 iunie 2020

Autor: and

Meseria de grădinar este una care îți oferă foarte multe oportunități de angajare și care nu necesită o pregătire intensă. Dacă iubești să fii în natură și îți place să te ocupi de îngrijirea plantelor, un astfel de job se poate dovedi alegerea ideală pentru tine. 

În cazul în care îți dorești să te angajezi ca grădinar, ar trebui să știi că un job în domeniu vine cu anumite responsabilități, pentru care trebuie să fii pregătit dacă vrei să ai o carieră de lungă durată. În cele ce urmează îți spunem mai multe despre principalele avantaje ale meseriei de grădinar, dezavantaje, dar și lucruri mai puțin știute, care te vor ajuta să-ți găsești un job rapid. 

Avantajele meseriei de gradinar

Avantajele meseriei de grădinar

Meseria de grădinar este una care îți poate aduce foarte multe beneficii, atât de ordin financiar, cât și social. Iată care sunt principalele avantaje: 

Nu ai nevoie de studii 

Pentru a putea fi angajat ca grădinar, nu sunt necesare studii de specialitate, iar pentru a primi un job ai nevoie doar de diploma de bacalaureat. Totuși, pentru a avea acces la joburile mai bine plătite din domeniu, este bine să ai o licență de aplicare a pesticidelor. De asemenea, nici experiența de lucru nu este obligatorie.

Vezi 👉AICI LOCURI DE MUNCA IN AGRICULTURA

Petreci mult timp în aer liber

Un alt avantaj al acestei meserii stă în faptul că ai șansa de a petrece foarte mult timp în aer liber, înconjurat de plante. Dacă ești o persoană căreia îi place să petreacă timp îngrijind plantele și care adoră statul în aer liber, un job de grădinar este perfect pentru tine. 

Poți avansa în carieră 

Deși în primele luni de muncă nu vei avea un salariu foarte mare, ar trebui să știi că meseria de grădinar este una care îți dă posibilitatea de a te dezvolta și de a avea acces la joburi care oferă salarii foarte atractive. Totuși, pentru a putea fi luat în calcul, trebuie să acumulezi cel puțin doi ani de experiență și să obții o diplomă în peisagistică sau în horticultură. 

Îți oferă flexibilitate

Având în vedere că există foarte multe persoane în căutarea unor grădinari buni, care să le amenajeze spațiul verde din curtea casei, ai posibilitatea de a accepta astfel de oferte și de a obține un venit suplimentar, pe lângă job.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât din candidat, să devii proaspăt angajat.

Dezavantajele meseriei de grădinar 

La fel ca multe alte meserii, și cea de grădinar vine cu anumite dezavantaje, pe care ar trebui să le cunoști și pentru care este nevoie să fii pregătit înainte de a-ți căuta un job în domeniu. Iată care sunt principalele: 

Activitatea de grădinar poate fi solicitantă 

Deși include activități plăcute, meseria de grădinar presupune o muncă fizică intensă și vei ajunge să petreci foarte mult timp stând în picioare. Astfel, înainte să cauți un loc de muncă, ar trebui să te asiguri că ai rezistența fizică necesară pentru a putea lucra mai multe ore pe zi în aceste condiții. 

Există riscul de accidentări 

Cu toate că pericolele nu sunt la fel de mari ca în cazul altor meserii, cea de grădinar vine, la rândul său, cu anumite riscuri, care pot duce la accidentări serioase. De aceea, atunci când mânuiești echipamentele de îngrijire și de amenajare a spațiilor verzi, este necesar să fii atent și să respecți normele de protecție a muncii. 

AICI gasesti 👉LOCURI DE MUNCA GRADINAR

Salariul de început va fi unul mic

După cum spuneam, meseria de grădinar este una care îți permite să evoluezi și să ocupi posturi mai bine plătite, însă în primele luni de activitate, va trebui să te mulțumești cu un salariu mic. Totuși, ar trebui să privești debutul tău în carieră ca pe o ocazie de a învăța și de a-ți perfecționa tehnica.    

Detalii mai puțin știute despre meseria de grădinar

gradinar

Deși, la prima vedere, nu pare o meserie care oferă foarte multe perspective, grădinăritul vine cu foarte multe oportunități de dezvoltare și îți oferă posibilitatea de a câștiga salarii de peste 5.000 de lei. Totuși, pentru a performa și a putea ocupa cele mai bine plătite joburi din acest domeniu, este necesar să urmezi câteva etape:

Dobândește experiență 

Munca unui grădinar este una foarte diversă și presupune îngrijirea unei mari varietăți de plante, de la flori perene la garduri vii, arbori și arbuști. Pentru a putea îndeplini cu succes toate aceste activități, este necesar să capeți experiență și să înveți cum să organizezi eficient întreg spațiul verde, astfel încât să arate aspectuos, iar plantele să fie bine îngrijite. 

Obține calificările necesare 

Deși pentru a obține un prim job de grădinar ai nevoie doar de diploma de bacalaureat, odată ce 

Îți vei dori să avansezi și să îți cauți un loc de muncă mai bine plătit, este posibil să ți se solicite anumite calificări. Pe lângă un curs de calificare în domeniu, ți-ar putea fi utilă și o licență în aplicarea pesticidelor, care va reprezenta un motiv în plus pentru care ai putea fi angajat. 

Fii organizat 

Pentru că meseria de grădinar implică îndeplinirea mai multor activități, este necesar să te organizezi bine, astfel încât să poți termina la timp toate activitățile planificate. Chiar dacă la început îți va fi mai greu să estimezi cât timp îți ia fiecare activitate, odată ce vei acumula experiență, vei observa că îți este foarte simplu să planifici sarcinile și să oferi estimări corecte de timp.  

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa Foto: Shutterstock 


Autor: and
18 iunie 2020

Ultima editare: 15 septembrie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru gradinar, ingrijitor gradina, ingrijitor curte, florar, holticultor de pe OLX

 • Angajam sudor cu experienta

  Societate de constructii angajeaza sudor cu experienta pentru lucrari in Iasi.Salarizare intre 3200lei si 3800 lei/net , concediu de odihna platit,cazare.rel la tel.07******87

  Iasi 30 Sep 11:09 Locatie stabila

 • Angajam fierari betonisti

  Fadesa invest angajeaza fierari betonisti pentru constructii blocuri.Salarizare de la 3400 lei pana la 4800lei tel.07******24

  Iasi 29 Sep 09:09 Locatie stabila

 • Echipe zidari,plata la mc

  Angajez echipe zidari cu experienta ,pentru blocuri in Iasi,plata la mc.Ofer cazare. tel.07******87

  Iasi 27 Sep 05:09 Locatie stabila

 • Angajam faiantar

  Societate de constructii angajeaza faiantar cu experienta.Salarizare intre 3500 si 4200 lei plus bonuri de masa ,transport,concediu si cazare pentru persoanele din afara orasului.tel 07******48

  Iasi 30 Sep 09:09 Locatie stabila

 • Angajam zugravi,finisori,zidari

  Societate de constructii angajeaza zugravi,finisori,zidari.Salarizare motivanta,cazare pentru cei din afara orasului.tel .07******48

  Iasi 30 Sep 08:09 Locatie stabila

 • Ingrijitoare gradinita

  Gradinita particulara acreditata cauta ingrijitoare Gradinita - zona Carrefour Orhideea. Atributii: ingrijire copii si curatenie. Dorim o persoana calma, serioasa si pozitiva, cu experienta de lucr..

  Bucuresti - Ilfov 29 Sep 15:09 Locatie stabila

 • Ingrijitoare gradinita particulara

  Gradinita particulara sectorul 2 angajeaza ingrijitoare cu experienta pentru grupa mica (2-3 ani).

  Atributii generale:

  - asigura ingrijirea la clasa a copiilor cu varste intre 2-3 ani (..

  Bucuresti - Ilfov 27 Sep 17:09

 • Angajare femeie de serviciu si ingrijitoare gradinita

  Angajam femeie de serviciu la Gradinita in Voluntari, strada Matei Millo nr 43.
  Program 7:00-15:00. Salariu atractiv.
  Angajam ingrijitoare Gradinita, program in ture 8:00-16:00, 10:00-18:..

  Bucuresti - Ilfov 05 Sep 06:09 Full time

 • Ingrijitoare gradinita particulara sector 4

  Gradinita particulara sector 4, zona Aparatorii Patriei ingrijitoare copii

  Atribuții: activitati legate de tot ce tine de rutina copiilor (ajutor la grupa, joaca, servirea mesei, schimba..

  Bucuresti - Ilfov 30 Sep 08:09 Full time

 • Ingrijitoare gradinita particulara SMART KIDS

  Scoala Smart Kids este in cautare de ingrijitoare. Ne dorim o doamna amabila, iubitoare de copii, si care isi doreste o colaborare pe termen lung. Locatia gradinitei este in Baneasa. Cerinte: Amabi..

  Bucuresti - Ilfov 28 Sep 12:09

 • Angajez ingrijitor curte/caini

  Caut persoana care sa tunda iarba si sa hraneasca cateii (4 catei foarte blanzi)
  Program flexibil.
  (Persoana iubitoare de animale)

  Brasov 29 Sep 14:09 Full time

 • Ingrijire curte si gradinarit

  Caut persoana(pensionar) pasionata de grădinărit și întreținere curte in Botosani. Necesita activități de săpat, tăiat pomi, vie, iarba

  Botosani 25 Sep 15:09 Part time

 • Ingrijire curte & gradina

  Ingrijitor curte & gradina.
  2 - max. 3 zile pe saptamana

  Activitatile principale presupun lucrari de:
  - intretinere gazon
  - curatenie curte, alei
  - intretinere pl..

  Dolj 25 Sep 13:09

 • Angajam Ingrijitor curte- Constanta - Casa particulara

  Cautam o persoana pentru ingrijirea curtii /casa particulara ( zona Aqua Magic ), job permanent .
  Program Luni- Vineri : 9-17
  Sâmbătă : 09-12 ( dacă este nevoie).

  Constanta 15 Sep 17:09

 • Vanzatoare florarie

  Angajez vanzatoare pentru florarie. Prefer o persoana cu experienta sau sa fie dispusa sa invete repede, sa iubeasca florile.

  Suceava 26 Sep 14:09

 • Angajez vanzatoare florarie.

  Angajez vanzatoare florarie pentru tura de zi.
  Salariul intre 2100 si 2500 lei.
  Program de 8 ore.
  Si angajam de asemenea vanzatoare pentru tura de noapte.Salariu 3000 lei.
  Rog ..

  Arges 29 Sep 12:09 Locatie stabila

 • Floraria Lotus angajeaza florist, personal ingrijire flori si plante.

  Angajam personal pentru floraria Lotus din Iulius Mall Timisoara.

  Experienta poate constitui un avantaj.

  Informatii la tel 07******91, 07******84

  Timis 27 Sep 15:09 Full time

 • Angajam personal florarie

  Angajam personal florarie, zona Obcini.

  Avantaje:
  - salariu atractiv
  - training gratuit
  - bonusuri pentru sarbatori + ore suplimentare platite
  - posibilitatea de ..

  Suceava 26 Sep 13:09 Full time

 • Angajez vânzătoare : florar - decorator

  Îți plac florile? Ai cunoștințe in crearea buchetelor/aranjamentelor forale? atunci te invit sa aplici la acest job!
  Programul este de 6 ore/zi, cu 2 weekend-uri pe luna lucrătoare.

  Arges 22 Sep 18:09 Part time

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 1 =

Alte articole