INFORMAT

Ce te așteaptă la un job de grădinar – avantaje, dezavantaje și detalii mai puțin cunoscute

18 iunie 2020

Autor: and

Meseria de grădinar este una care îți oferă foarte multe oportunități de angajare și care nu necesită o pregătire intensă. Dacă iubești să fii în natură și îți place să te ocupi de îngrijirea plantelor, un astfel de job se poate dovedi alegerea ideală pentru tine. 

În cazul în care îți dorești să te angajezi ca grădinar, ar trebui să știi că un job în domeniu vine cu anumite responsabilități, pentru care trebuie să fii pregătit dacă vrei să ai o carieră de lungă durată. În cele ce urmează îți spunem mai multe despre principalele avantaje ale meseriei de grădinar, dezavantaje, dar și lucruri mai puțin știute, care te vor ajuta să-ți găsești un job rapid. 

Avantajele meseriei de gradinar

Avantajele meseriei de grădinar

Meseria de grădinar este una care îți poate aduce foarte multe beneficii, atât de ordin financiar, cât și social. Iată care sunt principalele avantaje: 

Nu ai nevoie de studii 

Pentru a putea fi angajat ca grădinar, nu sunt necesare studii de specialitate, iar pentru a primi un job ai nevoie doar de diploma de bacalaureat. Totuși, pentru a avea acces la joburile mai bine plătite din domeniu, este bine să ai o licență de aplicare a pesticidelor. De asemenea, nici experiența de lucru nu este obligatorie.

Vezi 👉AICI LOCURI DE MUNCA IN AGRICULTURA

Petreci mult timp în aer liber

Un alt avantaj al acestei meserii stă în faptul că ai șansa de a petrece foarte mult timp în aer liber, înconjurat de plante. Dacă ești o persoană căreia îi place să petreacă timp îngrijind plantele și care adoră statul în aer liber, un job de grădinar este perfect pentru tine. 

Poți avansa în carieră 

Deși în primele luni de muncă nu vei avea un salariu foarte mare, ar trebui să știi că meseria de grădinar este una care îți dă posibilitatea de a te dezvolta și de a avea acces la joburi care oferă salarii foarte atractive. Totuși, pentru a putea fi luat în calcul, trebuie să acumulezi cel puțin doi ani de experiență și să obții o diplomă în peisagistică sau în horticultură. 

Îți oferă flexibilitate

Având în vedere că există foarte multe persoane în căutarea unor grădinari buni, care să le amenajeze spațiul verde din curtea casei, ai posibilitatea de a accepta astfel de oferte și de a obține un venit suplimentar, pe lângă job.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât din candidat, să devii proaspăt angajat.

Dezavantajele meseriei de grădinar 

La fel ca multe alte meserii, și cea de grădinar vine cu anumite dezavantaje, pe care ar trebui să le cunoști și pentru care este nevoie să fii pregătit înainte de a-ți căuta un job în domeniu. Iată care sunt principalele: 

Activitatea de grădinar poate fi solicitantă 

Deși include activități plăcute, meseria de grădinar presupune o muncă fizică intensă și vei ajunge să petreci foarte mult timp stând în picioare. Astfel, înainte să cauți un loc de muncă, ar trebui să te asiguri că ai rezistența fizică necesară pentru a putea lucra mai multe ore pe zi în aceste condiții. 

Există riscul de accidentări 

Cu toate că pericolele nu sunt la fel de mari ca în cazul altor meserii, cea de grădinar vine, la rândul său, cu anumite riscuri, care pot duce la accidentări serioase. De aceea, atunci când mânuiești echipamentele de îngrijire și de amenajare a spațiilor verzi, este necesar să fii atent și să respecți normele de protecție a muncii. 

AICI gasesti 👉LOCURI DE MUNCA GRADINAR

Salariul de început va fi unul mic

După cum spuneam, meseria de grădinar este una care îți permite să evoluezi și să ocupi posturi mai bine plătite, însă în primele luni de activitate, va trebui să te mulțumești cu un salariu mic. Totuși, ar trebui să privești debutul tău în carieră ca pe o ocazie de a învăța și de a-ți perfecționa tehnica.    

Detalii mai puțin știute despre meseria de grădinar

gradinar

Deși, la prima vedere, nu pare o meserie care oferă foarte multe perspective, grădinăritul vine cu foarte multe oportunități de dezvoltare și îți oferă posibilitatea de a câștiga salarii de peste 5.000 de lei. Totuși, pentru a performa și a putea ocupa cele mai bine plătite joburi din acest domeniu, este necesar să urmezi câteva etape:

Dobândește experiență 

Munca unui grădinar este una foarte diversă și presupune îngrijirea unei mari varietăți de plante, de la flori perene la garduri vii, arbori și arbuști. Pentru a putea îndeplini cu succes toate aceste activități, este necesar să capeți experiență și să înveți cum să organizezi eficient întreg spațiul verde, astfel încât să arate aspectuos, iar plantele să fie bine îngrijite. 

Obține calificările necesare 

Deși pentru a obține un prim job de grădinar ai nevoie doar de diploma de bacalaureat, odată ce 

Îți vei dori să avansezi și să îți cauți un loc de muncă mai bine plătit, este posibil să ți se solicite anumite calificări. Pe lângă un curs de calificare în domeniu, ți-ar putea fi utilă și o licență în aplicarea pesticidelor, care va reprezenta un motiv în plus pentru care ai putea fi angajat. 

Fii organizat 

Pentru că meseria de grădinar implică îndeplinirea mai multor activități, este necesar să te organizezi bine, astfel încât să poți termina la timp toate activitățile planificate. Chiar dacă la început îți va fi mai greu să estimezi cât timp îți ia fiecare activitate, odată ce vei acumula experiență, vei observa că îți este foarte simplu să planifici sarcinile și să oferi estimări corecte de timp.  

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa Foto: Shutterstock 


Autor: and
18 iunie 2020

Ultima editare: 15 septembrie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru gradinar, ingrijitor gradina, ingrijitor curte, florar, holticultor de pe OLX

 • Echipe zidari,plata la mc

  Angajez echipe zidari cu experienta ,pentru blocuri in Iasi,plata la mc.Ofer cazare. tel.07******87

  Iasi 28 Jul 13:07 Locatie stabila

 • Angajam muncitori necalificati

  Sc Teracivil srl angajeaza muncitori necalificati in constructii.Salarizare intre 2300 lei si 3000 lei plus bonuri de masa ,transport si cazare pentru cine nu este din Iasi.tel 07******87

  Iasi 28 Jul 13:07 Locatie stabila

 • Angajam fierari betonisti

  Fadesa invest angajeaza fierari betonisti pentru constructii blocuri.Salarizare de la 3000 lei pana la 4300 lei plus bonuri de masa,transport si concediu anual.tel.07******48

  Iasi 28 Jul 11:07 Locatie stabila

 • Angajez gradinar

  Vrei un loc de munca stabil, dar si intr-un ambient placut? Iti place sa te ocupi de gradinarit in natura si liniste? Ai rezistenta la efort fizic si cunoștințe de bază în domeniul horticultur..

  Caras-Severin Azi 17:07 Locatie stabila

 • Angajam sudor cu experienta

  Societate de constructii angajeaza sudor cu experienta pentru lucrari in Iasi.Salarizare intre 2800 lei si 3500 lei ,plus bonuri de masa,transport si concediu de odihna platit.rel la tel.07******87

  Iasi Azi 11:07 Locatie stabila

 • Ingrijitoare gradinita sector 6

  Gradinita sector 6 (Uverturii) angajeaza ingrijitoare cu/fara experienta! Detalii la nr 07********24

  Bucuresti - Ilfov 28 Jul 10:07 Locatie stabila

 • Angajez ingrijitoare gradinita Metrou Gara de Nord

  Gradinita particulara, zona Gara de Nord, angajeaza ingrijitoare program full-time: 8-17.

  Oferim:

  -Un mediu placut de lucru intr-o echipa tanara si entuziasta

  -Pachet salarial ..

  Bucuresti - Ilfov 27 Jul 08:07

 • Sofer in Familie+ingrijitor de gradina si de casa

  Experienta ca Sofer si ingrijitor de gradina , gazon, lucruri electrice, piscina , casa- timp de 5 ani ITALIA SI 3 Ani in MOSCOVA . Cunosc 3 Limbi staine(italiana, rusa, romana)

  Bucuresti - Ilfov 22 Jul 19:07 Alte locuri de munca

 • Angajam Ingrijitoare Gradinita Dumbravita

  Ne marim echipa la Gradinita din Dumbravita!

  Cautam o persoana vesela si rabdatoare, care sa iubeasca copilasii, sa dea dovada de multa creativitate si empatie, sa aiba abilitati de bu..

  Timis 26 Jul 12:07

 • Gradinita Particulara sector 3, angajeaza ingrijitoare

  Gradinita particulara Sector 3 angajeaza ingrijitoare full-time. Ingrijire copii plus curatenie.

  Bucuresti - Ilfov 26 Jul 08:07

 • Angajam Ingrijitor curte- Constanta - Casa particulara

  Cautam o persoana pentru ingrijirea curtii /casa particulara ( zona Aqua Magic ), job permanent .

  Program Luni Vineri 09-16.

  Nu se ofera CAZARE !

  Constanta 23 Jul 09:07

 • Part-time/4 ore-ingrijire curte

  Angajam o persoana muncitoare pentru ingrijire/curatenie in curte. Programul este part-time de la 8-12.

  Locul de munca este pe str Zaharia Stancu nr 19-la FAN Courier.

  D..

  Brasov 23 Jul 06:07

 • Angajam om ingrijire curte

  Angajam:

  -om pentru ingrijire curte complex rezidential

  Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la 07********85.

  Constanta 21 Jul 09:07

 • SC CARPATIS SRL angajeaza om ingrijire curte

  SC Carpatis SRL -fabrica de mezeluri din Suceava, angajeaza om ingrijire curte. Oferim conditii de munca avantajoase. Punct lucru: Suceava, str. Mirauti, nr. 72. Pentru alte detalii si programari l..

  Suceava 15 Jul 08:07

 • Ingrijitor curte

  Caut familie de preferat pensionari care vor sa mai lucreze pentru îngrijire casa,curte si animale capre ,gaini si caini
  Cer seriozitate
  Ofer cazare in camera cu baie si Bucatarie si ..

  Brasov 09 Jul 17:07 Locatie stabila

 • Angajez vanzatoare Floraria Prima Donna

  Floraria Prima Donna angajeaza vanzatoare,in Pasaj,langa C.E.C-ul central.Nu necesita experienta in domeniu. Tel.07********01.

  Bacau Azi 11:07 Locatie stabila

 • Angajez florar

  Angajam florar-decorator.
  Cautam o persoana creativa cu initiativa si constiinta profesionala , serioasa si cu dorinta de a invata .
  Oferim seriozitate , un mediu de munca placut .
  ..

  Cluj Azi 08:07

 • Angajam florist, florareasa, decorator floral in florarie

  Floraria Ok Flora - Prima florarie cu Livrare Speciala din București, anunta post vacant: FLORIST!

  Daca ai experienta in florarie sau atelier si cunostinte in crearea buchetelor/aranjament ..

  Bucuresti - Ilfov 28 Jul 08:07 Locatie stabila

 • Angajam florist, florareasa, decorator floral in florarie

  Floraria Ok Flora - Prima florarie cu Livrare Speciala din București, anunta post vacant:
  FLORIST!

  Daca ai experienta in florarie sau atelier si cunostinte in crearea buchetelor/..

  Bucuresti - Ilfov 28 Jul 08:07 Locatie stabila

 • Floraria Mon cheri angajează lucrator comercial

  Daca esti pasionat de flori si iubitor de frumos,te asteptam in echipa noastra.Oferim specializare la locul de munca.Pentru detalii va rugam apelati 07******07 sau la sediul Florariei Mon cheri.varsta..

  Teleorman 26 Jul 19:07

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

76 − = 66

Alte articole