INFORMAT

Ce te așteaptă la un job de grădinar – avantaje, dezavantaje și detalii mai puțin cunoscute

18 iunie 2020

Autor: and

Meseria de grădinar este una care îți oferă foarte multe oportunități de angajare și care nu necesită o pregătire intensă. Dacă iubești să fii în natură și îți place să te ocupi de îngrijirea plantelor, un astfel de job se poate dovedi alegerea ideală pentru tine. 

În cazul în care îți dorești să te angajezi ca grădinar, ar trebui să știi că un job în domeniu vine cu anumite responsabilități, pentru care trebuie să fii pregătit dacă vrei să ai o carieră de lungă durată. În cele ce urmează îți spunem mai multe despre principalele avantaje ale meseriei de grădinar, dezavantaje, dar și lucruri mai puțin știute, care te vor ajuta să-ți găsești un job rapid. 

Avantajele meseriei de gradinar

Avantajele meseriei de grădinar

Meseria de grădinar este una care îți poate aduce foarte multe beneficii, atât de ordin financiar, cât și social. Iată care sunt principalele avantaje: 

Nu ai nevoie de studii 

Pentru a putea fi angajat ca grădinar, nu sunt necesare studii de specialitate, iar pentru a primi un job ai nevoie doar de diploma de bacalaureat. Totuși, pentru a avea acces la joburile mai bine plătite din domeniu, este bine să ai o licență de aplicare a pesticidelor. De asemenea, nici experiența de lucru nu este obligatorie.

Vezi 👉AICI LOCURI DE MUNCA IN AGRICULTURA

Petreci mult timp în aer liber

Un alt avantaj al acestei meserii stă în faptul că ai șansa de a petrece foarte mult timp în aer liber, înconjurat de plante. Dacă ești o persoană căreia îi place să petreacă timp îngrijind plantele și care adoră statul în aer liber, un job de grădinar este perfect pentru tine. 

Poți avansa în carieră 

Deși în primele luni de muncă nu vei avea un salariu foarte mare, ar trebui să știi că meseria de grădinar este una care îți dă posibilitatea de a te dezvolta și de a avea acces la joburi care oferă salarii foarte atractive. Totuși, pentru a putea fi luat în calcul, trebuie să acumulezi cel puțin doi ani de experiență și să obții o diplomă în peisagistică sau în horticultură. 

Îți oferă flexibilitate

Având în vedere că există foarte multe persoane în căutarea unor grădinari buni, care să le amenajeze spațiul verde din curtea casei, ai posibilitatea de a accepta astfel de oferte și de a obține un venit suplimentar, pe lângă job.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât din candidat, să devii proaspăt angajat.

Dezavantajele meseriei de grădinar 

La fel ca multe alte meserii, și cea de grădinar vine cu anumite dezavantaje, pe care ar trebui să le cunoști și pentru care este nevoie să fii pregătit înainte de a-ți căuta un job în domeniu. Iată care sunt principalele: 

Activitatea de grădinar poate fi solicitantă 

Deși include activități plăcute, meseria de grădinar presupune o muncă fizică intensă și vei ajunge să petreci foarte mult timp stând în picioare. Astfel, înainte să cauți un loc de muncă, ar trebui să te asiguri că ai rezistența fizică necesară pentru a putea lucra mai multe ore pe zi în aceste condiții. 

Există riscul de accidentări 

Cu toate că pericolele nu sunt la fel de mari ca în cazul altor meserii, cea de grădinar vine, la rândul său, cu anumite riscuri, care pot duce la accidentări serioase. De aceea, atunci când mânuiești echipamentele de îngrijire și de amenajare a spațiilor verzi, este necesar să fii atent și să respecți normele de protecție a muncii. 

AICI gasesti 👉LOCURI DE MUNCA GRADINAR

Salariul de început va fi unul mic

După cum spuneam, meseria de grădinar este una care îți permite să evoluezi și să ocupi posturi mai bine plătite, însă în primele luni de activitate, va trebui să te mulțumești cu un salariu mic. Totuși, ar trebui să privești debutul tău în carieră ca pe o ocazie de a învăța și de a-ți perfecționa tehnica.    

Detalii mai puțin știute despre meseria de grădinar

gradinar

Deși, la prima vedere, nu pare o meserie care oferă foarte multe perspective, grădinăritul vine cu foarte multe oportunități de dezvoltare și îți oferă posibilitatea de a câștiga salarii de peste 5.000 de lei. Totuși, pentru a performa și a putea ocupa cele mai bine plătite joburi din acest domeniu, este necesar să urmezi câteva etape:

Dobândește experiență 

Munca unui grădinar este una foarte diversă și presupune îngrijirea unei mari varietăți de plante, de la flori perene la garduri vii, arbori și arbuști. Pentru a putea îndeplini cu succes toate aceste activități, este necesar să capeți experiență și să înveți cum să organizezi eficient întreg spațiul verde, astfel încât să arate aspectuos, iar plantele să fie bine îngrijite. 

Obține calificările necesare 

Deși pentru a obține un prim job de grădinar ai nevoie doar de diploma de bacalaureat, odată ce 

Îți vei dori să avansezi și să îți cauți un loc de muncă mai bine plătit, este posibil să ți se solicite anumite calificări. Pe lângă un curs de calificare în domeniu, ți-ar putea fi utilă și o licență în aplicarea pesticidelor, care va reprezenta un motiv în plus pentru care ai putea fi angajat. 

Fii organizat 

Pentru că meseria de grădinar implică îndeplinirea mai multor activități, este necesar să te organizezi bine, astfel încât să poți termina la timp toate activitățile planificate. Chiar dacă la început îți va fi mai greu să estimezi cât timp îți ia fiecare activitate, odată ce vei acumula experiență, vei observa că îți este foarte simplu să planifici sarcinile și să oferi estimări corecte de timp.  

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursa Foto: Shutterstock 


Autor: and
18 iunie 2020

Ultima editare: 15 septembrie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru gradinar, ingrijitor gradina, ingrijitor curte, florar, holticultor de pe OLX

 • Angajăm Grădinar - Îngrijitor Spații Verzi

  Angajăm muncitori pentru întreținerea spațiilor verzi.

   

  Dacă dorești un loc de muncă stabil, te așteptăm să completezi echipa noastră!

   

  Ce căutăm:

   Cluj 21 May 08:05

  • Angajam gradinar cu experienta

   Angajam gradinar cu experienta pentru activitati de intretinere privind curtea si spatiie verzi aferente unui imobil situat in Constanta.

   Activitati: intretinere spatii verzi, tuns gazon, cos..

   Constanta 19 May 10:05 Full time

  • Gradinar/ Ajutor de gradinar (angajare inclusiv pe perioada iernii)

   AZAY DESIGN angajeaza urgent RESPONSABIL INTRETINERE SPATII VERZI/ GRADINAR.

   Conditii obligatorii:

   • Cunostinte despre plante, activitati de gradinarit si intretinere spatii verzi;

   Bucuresti - Ilfov 18 May 12:05 Full time

  • Caut loc de munca

   Caut job full-time
   -24 ani
   -învăț repede
   -am vechime 4 ani in utilizarea mașinilor industriale
   - caut in orice domeniu
   - sociabil , cu bunele maniere
   -pentru ..

   Iasi 21 May 19:05 Alte locuri de munca

  • Angajam zugravi,finisori,zidari

   Societate de constructii angajeaza zugravi,finisori,zidari.Salarizare motivanta,cazare pentru cei din afara orasului.tel .07******48

   Iasi 21 May 15:05 Full time

  • Angajam Ingrijitoare gradinita

   Angajam ingrijitoare pt o grupa baby Cautam o persoana calda, blanda, responsabila careia sa ii placa sa lucreze cu copiii. Experienta in domeniu este un avantaj. De preferat nefumatoare.
   Se v..

   Bucuresti - Ilfov 16 May 19:05 Full time

  • Ingrijitoare gradinita

   Gradinita Iepurasul Bocanila din Sectorul 4 angajeaza urgent ingrijitoare. Program de lucru de luni pana vineri in intervalul 9,00-17,00, benefiaciati de o masa calda in fiecare zi.

   Bucuresti - Ilfov 16 May 05:05 Full time

  • Ingrijitor copii gradinita

   Ne extindem echipa si cautam o persoana iubitoare de pitici care sa ni se alature.

   Daca ai experienta in lucrul cu copiii si iti place munca in echipa, nu ezita sa ne contactezi la 07******88..

   Bucuresti - Ilfov 12 May 15:05 Perioada nedeterminata

  • Ingrijitoare / dna. la curatenie in gradinita.

   Grădinița particulara angajează îngrijitoare copii.

   Căutam o persoana blândă, răbdătoare, organizata și responsabila.

   BENEFICII:

   -salariu de baza fix

   -prog..

   Constanta 12 May 07:05 Perioada nedeterminata

  • Ingrijitoare copii - gradinita particulara

   Gradinita particulara sector 4, zona Aparatorii Patriei își mărește echipa și cautam ingrijitoare copii

   Atribuții: activitati legate de tot ce tine de rutina copiilor (ajutor la gru..

   Bucuresti - Ilfov 10 May 11:05

  • Curatenie barbat ingrijire curte Pipera

   Barbat pentru curatenie si ingrijire curte familie Pipera, gospodar, priceput la toate, mici cumparaturi, posesor auto, bun sofer.

   Salariu 1.400-1.600 lei, L-V, orele 8.00-14.00.

   Daca l..

   Bucuresti - Ilfov 16 May 11:05 Part time

  • Angajez ingrijitor curte

   Angajez ingrijitor curte,de preferinta pensionar pentru locatie zona Vidin ,capatul autobuz 2.

   De preferinta persoana sa fie din zona apropiata,fara vicii,cinstit,onest, cu spirit de lucru pe..

   Braila 13 May 12:05 Colaborare

  • Angajez ingrijitor animale ( catei , pisici, cai ), om curte

   Angajez ingrijitor pentru un adapost de animale ( caini, pisici, cai, capre ). Ca locatie suntem la 20 km de iasi. Avem posibilitatea de cazare. Cautam doar persoane serioase, cu varsta intre 20 si..

   Iasi 09 May 16:05 Full time

  • Caut de munca ca și îngrijitor hotel,, curte (exterior)

   Bună ziua..am 42 de ani ,,am experienta în domeniu de horticultura,,gazon ..pomi,, flori..etc.Caut ceva stabil și cu cazare asigurată..aștept oferte aici .sau la telefon

   Prahova 08 May 12:05 Munca in strainatate

  • SC CARPATIS SRL angajeaza ingrijitor curte

   SC Carpatis SRL -fabrica de mezeluri din Suceava, angajeaza ingrijitor curte. 

   Salarizare consistenta, masa asigurata.

   Punct lucru: Suceava, str. Mirauti, nr. 72.

   Pentru programa..

   Suceava 04 May 14:05 Perioada nedeterminata

  • Angajam florar decorator cu sau fara experiența

   Ne mărim echipa!
   Floraria Freya angajează tineri cu sau fără experietenta pentru postul de florar decorator.
   -cautam persoane pline de viata, harnice, inventive, dornice sa învețe.

   Cluj 21 May 06:05 Perioada nedeterminata

  • Floraria Maria angajează florist/florista

   Căutam o persoana serioasă , creativa , cu inițiativa și dorința de a invata .

   Cerințe
   - experiența in domeniul floristici constituie un avantaj
   - cunoștințe desp..

   Cluj 21 May 12:05 Perioada nedeterminata

  • Ofer loc de munca la florarie fara experenta

   Caut fata pentru ajutor de florărie fără experiența mai multe relații și detali la telefon! Accept și parțial, florăria este in piața centrală

   Botosani 11 May 22:05 Ingineri - Meseriasi - Constructori

  • Personal Florarie

   Angajăm personal Magazin Plante Zamca. Experiența anterioară constituie cum avantaj. Relații la telefon 07********25 Maria

   Suceava 10 May 15:05 Perioada nedeterminata

  • Angajăm personal florarie

   Queen Flowers angajeaza florist cu experienta sau persoană creativă, dornica să lucreze într-un atelier floral inconjurat de flori !

   Candidatul ideal:
   - persoana dinamica, atitu..

   Braila 09 May 17:05 Full time

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

− 1 = 7

Alte articole