COMPETENT

Idei de joburi de acasă pentru proaspeții părinți

27 August 2021
Array

Autor: and

Procentul părinților (și femei, și bărbați, deși numărul femeilor este sensibil mai mare) care stau acasă, în primii 2-3 ani, cu copiii, crește constant, din mai multe motive: de la avantajele certe, pe care le are dezvoltarea copiilor crescuți de părinți, până la cele economice.

Deși treburile din casă nu se termină niciodată, beneficiile financiare pe care le pot aduce unele joburi, ideale pentru cei care stau acasă cu copiii, merită luate în calcul, cu atât mai mult cu cât, mai mult ca niciodată, munca de acasă (de la distanță) și-a câștigat locul pe care îl merită și vine cu multe opțiuni și avantaje.

Profesor online

Merită să profităm de experiența acumulată și de practica educatiei online. Soluția orelor online, a meditațiilor sau a lecțiilor virtuale este una care și-a dovedit avantajele. Dacă există un nivel de cunoștințe atestat, se pot ține cursuri online sau se poate oferi îndrumare, indiferent de specializare, celor care au nevoie. Există o varietate de platforme care intermediază legătura dintre elevi și profesori, peste tot în lume. Fusurile orare și programele asincron sunt bine-venite, pentru că fac organizarea programului foarte permisivă, adaptată la ritmul celor din casă și din familie.

Un pont: sunt foarte căutate lecțiile de șah, limba engleză și germană, dar și cele de matematică (toate nivelurile) și limba română.

Joburi acasa

Lucrul de mână

Una dintre calitățile de necontestat tipice femeilor este îndemânarea, iar lucrul de mână înseamnă, în primul rând, îndemânare. O astfel de activitate poate fi făcută oricând, în funcție de program, și poate să fie foarte diversă: de la a împleti cu andrele sau a croșeta, la croitorie și broderie, de la a face jucării și decorațiuni handmade, până la a picta sau orice altceva presupune talent și pricepere (de exemplu, a scrie caligrafic invitatii). Și bărbați pot încerca unele dintre aceste îndeletniciri, mai ales că, pe lângă faptul că pot aduce profit, sunt și foarte relaxante.

În funcție de activitate, poți vinde produsele realizate sau poți oferi servicii. Folosește site-urile unde produsele pot fi promovate spre vânzare și poți câștiga bani în plus.

Croitoria, în mod special, fiind varianta cea mai profitabilă, permite setarea programului după bunul plac. Se pot câștiga sume importante de bani, realizând haine și contribuind la momentele memorabile ale altora.

Oferă o mână de ajutor

O vorbă veche și onestă spune: „frate, frate, dar brânza-i pe bani!”. Exact pe acest principiu se pot obține beneficii ajutând, în diverse moduri, alți părinți. De exemplu, supravegherea altor copii (la domiciliul tău sau în parc, pentru câteva ore sau atunci când apar situații excepționale) sau serviciile de monitorizare a domiciliului altor familii când acestea sunt plecate în vacanță (uzi plantele, hrănești pisica sau scoți cățelul la plimbare).

Sunt multiple modalități prin care oricare dintre părinți poate face acest gen de servicii contra cost. Poți promova oferta de ajutor pe site-urile specializate, pe grupurile de părinți de pe rețelele sociale sau, pur și simplu, în grupul care se formează de la sine în orice parc sau loc de joacă pentru copii. Poate că nu vei avea un venit sigur și constant, dar cu certitudine este o modalitate de a contribui la bugetul familiei.

Și pentru acest tip de activități, dar, în general, pentru orice alt tip de activitate, este util ca părinții să nu se limiteze doar la ofertele pe care le pot găsi pe site-uri sau rețelele sociale. Poate fi utilizată cu încredere și varianta de cerere pentru un loc de munca, prezentând exact ceea ce poți face.

Asistent online

Este o soluție de activitate pentru persoanele cu o bună capacitate de organizare. Poți prelua mesaje, poți organiza programul sau diferite activități, poți stabili întâlniri sau primi telefoane în numele altor persoane. Este o muncă ce solicită atenție și coordonare, care necesită atenție distributivă și abilitatea de a face mai multe lucruri în același timp. Nu este greu și poate aduce beneficii financiare constante.

Traducător, corector, editor

Dacă deții atestate care să-ți confirme cunoștințele temeinice ale unei limbi străine, poți colabora cu edituri pentru traduceri. Munca nu este printre cele mai ușoare, dar o poți face oricând, de acasă. Este genul de activitate care îți lasă foarte multă libertate de mișcare și permite o adaptare a programului personal. Ai nevoie doar de un laptop la care să lucrezi, iar singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești este respectarea termenelor de predare.

Dacă ești un guru în ceea ce privește regulile de gramatică și de exprimare, în loc să-ți atenționezi amicii cu privire la greșelile din postările lor, poți găsi pe cineva care va plăti pentru corectură. Editurile, firmele de advertising și publicitate, chiar și scriitorii au nevoie de corectori independenți.

Editarea de conținut poate fi o activitate profitabilă. Se poate practica de oriunde, atâta vreme cât ai o conexiune la internet și poftă de scris. Domeniile unde poți activa sunt diverse, iar din  scris, mai ales atunci când o faci bine, se pot câștiga venituri constante.

Munca la distanta

Bunătăți de mâncat

O bună organizare a bugetului personal poate lăsa timp pentru a prepara mâncare, dulciuri sau conserve pe care, apoi, să le vinzi. Este una dintre cele mai eficiente activități pe care mamele care stau acasă le pot face. Nici tați nu sunt excluși din „afacere” mai ales că au renumele de a fi cei mai buni bucătari.

Indiferent că este vorba despre mâncare, aperitive sau dulciuri (mai ales), dacă există abilitățile necesare, este foarte simplu să-ți creezi o clientelă care să apeleze la serviciile pe care le poți oferi.

Un loc special este rezervat celor care pot prepara conserve, de la zacuscă la dulcețuri și gemuri. Dacă poți utiliza rețete tradiționale și dacă ceea ce faci este gustos, această activitate poate să fie o sursă de venituri foarte bună. Promovarea pe paginile sociale și pe site-urile de vânzări poate ajuta.

Un blog, un vlog sau un site

Internetul oferă oportunități uriașe, iar cu inspirație, puțină perseverență și cu idei bune, un blog, un vlog sau un site poate aduce beneficii financiare demne de luat în seamă. Nu se întâmplă peste noapte, dar dacă perseverezi, se întâmplă.

Partea cea mai bună este că toate aceste „produse” pot fi realizate fără să fie necesară o tehnică specială și fără să ai nevoie de cunoștințe de programare. Este necesară doar abilitatea de a scrie și de a crea clipuri interesante, care să fie urmărite.

Munca remote

Contabilitate

Este printre cele mai bune activități pe care părinții le poți desfășura de acasă și poate fi perfect împletită cu rutina unui program de îngrijire a copiilor. Serviciile de contabilitate sunt foarte solicitate, atât de persoane fizice, care au activități independente, cât și de firme mici și medii.

Partea cea mai bună este că toată activitatea se poate derula online, iar plata pentru acest tip de activitate este bună și constantă.

Activități de call center

Unele joburi care implică servicii de call center si suport clienti se pot face de la distanță, iar părinții care stau acasă se descurcă ușor cu o astfel de activitate. Cunoașterea limbilor străine și capacitatea de a purta conversații sau abilitățile într-un anume domeniu (medical, financiar) pot fi cu atât mai valoroase. Poți face muncă de recepție la distanță, poți oferi consiliere sau, pur și simplu, poți vinde produse.

Ceea ce trebuie remarcat este că genul acesta de activitate este foarte căutat și poți găsi soluții care se potrivesc stilului și programului tău.

A sta acasă cu copiii este extraordinar, deși, din unele puncte de vedere, poate să fie frustrant pentru părinți, indiferent că este vorba despre mame sau tați. Posibilitatea de a face unele activități care să aducă venituri este bine-venită nu doar pentru bugetul familiei, dar și pentru moral și starea de spirit.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât, din candidat, să devii proaspăt angajat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Array

Autor: and
27 August 2021


Cele mai noi anunțuri pentru de pe OLX

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Alte articole