RESPONSABIL

Idei De Primul Job Pentru Debutanți: Ce Să Știi Și Cum Să Te Pregătești

9 September 2022
Array

Autor:

Când ești debutant, primul loc de muncă pe care îl obții este foarte important. Poate da tonul carierei tale și perspectivelor viitoare. De aceea este important să fii atent atunci când îți alegi primul loc de muncă. În acest articol, vom vorbi despre diverse idei de primul job pentru debutanți și despre ce ar trebui să știi înainte de a aplica pentru oricare dintre aceste joburi. Vom discuta, de asemenea, despre câteva pregătiri pe care ar trebui să le faci pentru a-ți crește șansele de a te angaja. Așa că citește mai departe pentru a afla mai multe!

Ce Să Cauți Atunci Când Îți Alegi Primul Job

  • Primul lucru pe care ar trebui să-l știi este fișa postului: în timp ce parcurgi diverse locuri de muncă pe portalurile de joburi, asigură-te că este în concordanță cu abilitățile și calificările tale. Poți aplica filtre pe portalurile de joburi pentru a găsi joburi care corespund criteriilor tale.
  • Al doilea lucru pe care trebuie să-l cunoști este compania: după ce ai selectat câteva locuri de muncă, cercetează amănunțit companiile. Uită-te pe site-ul lor, citește recenzii despre ei online și încearcă să aflii dacă sunt potrivite pentru tine.
  • În al treilea rând, aruncă o privire asupra pachetului de salarii și beneficii oferit: ar trebui să fie competitiv și în conformitate cu așteptările tale.
  • În cele din urmă, verifică locația locului de muncă: asigură-te că este comutabil pentru tine și că te vei putea adapta la noua locație.

Diferitele Tipuri De Joburi Care Sunt Disponibile Pentru Debutanți

Iată diferitele tipuri de joburi disponibile pentru debutanți:

  • Joburi în vânzări: dacă ești o persoană plăcută de oameni și ai abilități bune de comunicare, atunci poți aplica pentru joburi de vânzări. Poți găsi locuri de muncă de vânzări în diverse industrii, cum ar fi retail, FMCG, imobiliare etc. Joburile de vânzări au de obicei o structură bazată pe ținte, așa că dacă ești competitiv și motivat, acesta ar putea fi jobul pentru tine.
  • Joburi în marketing: dacă ai abilități creative bune și poți gândi ingenios, atunci marketingul este domeniul perfect pentru tine. Poți găsi joburi de marketing în agenții de publicitate, case media și chiar în departamentele interne de marketing ale companiilor. Diverse companii sunt mereu în căutarea minților creative care să le administreze campaniile și să le câștige clienți fideli buni.
  • Joburi în IT: Dacă ești bun cu computerele și ai abilități de codificare, atunci poți aplica pentru joburi în IT. Poți găsi locuri de muncă în IT în diverse companii, atât mari, cât și mici. Dacă ai un interes deosebit în domeniu, dar nu ai cunoștințe anterioare, te poți înscrie pe diverse portaluri online și poți învăța rapid aceste abilități.
  • Joburi în HR: Dacă ești bun la gestionarea oamenilor și ai bune abilități interpersonale, atunci poți aplica pentru joburi în HR. Poți găsi locuri de muncă în resurse umane în diverse companii din industrii. Joburile HR implică gestionarea înregistrărilor angajaților, efectuarea de interviuri și îngrijirea bunăstării angajaților.
  • Joburi de asistent virtual: dacă ești bun la multitasking și ai unele abilități administrative, atunci poți aplica pentru locuri de muncă de asistent virtual. Poți găsi locuri de muncă de asistent virtual la companii care oferă servicii de outsourcing.

Cum Să Te Pregătești Pentru Primul Interviu De Angajare Și Teste

Odată ce ai aplicat pentru câteva locuri de muncă, următorul pas este să începi să te pregătești pentru interviuri. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți revizuiești CV-ul și să te asiguri că acesta nu conține erori. De asemenea, ar trebui să fii pregătit să răspunzi la întrebări obișnuite de interviu, cum ar fi „spune-mi despre tine” și „de ce vrei acest job?”.

De asemenea, ar trebui să începi să te pregătești pentru orice teste pe care compania ți le poate oferi. De exemplu, dacă aplici pentru un job în IT, atunci ar trebui să începi să te pregătești pentru teste de aptitudini și interviuri tehnice. Dacă aplici pentru un loc de muncă în vânzări, atunci ar trebui să începi să-ți exersezi prezentarea și să-ți îmbunătățești cunoștințele despre produse.

Ce Să Faci După Ce Ți S-a Oferit Postul

Odată ce ți s-a oferit postul, este timpul să începi să te gândești la viitorul tău în companie. Ar trebui mai întâi să citești cu atenție oferta de muncă și să te asiguri că înțelegi toți termenii și condițiile. De asemenea, ar trebui să începi să te gândești la așteptările tale salariale și dacă ești confortabil cu pachetul oferit.

Dacă ești mulțumit de oferta de muncă, atunci următorul pas este să începi să te pregătești pentru prima ta zi de muncă. Asta include obținerea tuturor documentelor necesare, cumpărarea oricăror haine sau echipamente noi de care ai putea avea nevoie pentru primul job și familiarizarea cu cultura companiei.

Poți vorbi cu angajații existenți sau anteriori ai companiei pentru a obține un indiciu cu privire la ceea ce se așteaptă de la tine în ceea ce privește etica și cultura muncii. De asemenea, ar trebui să începi să te gândești la obiectivele pe termen lung ale companiei și la modul în care poți contribui la creșterea acesteia.

Încheiere

Așadar, dacă ești debutant și îți cauți primul job, sperăm că acest articol ți-a oferit câteva idei bune. Verifică punctele menționate pentru a vedea dacă vreunul dintre aceste locuri de muncă se potrivește calificărilor și setului tău de aptitudini. Și, în sfârșit, nu uita să te interesezi înainte de a aplica pentru orice loc de muncă – cu siguranță îți va crește șansele de a fi selectat. Toate cele bune!

Array

Autor:
9 September 2022


Cele mai noi anunțuri pentru de pe OLX

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 14

Alte articole