INDEPENDENT

Idei de rezoluții de carieră pentru noul an

10 decembrie 2021

Autor: and

Începutul unui nou an marchează mereu o serie de planuri și aduce oportunități de care trebuie să profiți cât mai rapid cu putință. Atât pe plan personal, cât și profesional, rezoluțiile au devenit cea mai simplă modalitate de a-ți seta obiective. Acestea sunt o serie de dorințe și idei, pe care le abordezi ca pe adevărate planuri. Începe cu o listă pe care o iei cu tine în noul an și ghidează-te după ceea ce îți dorești pe plan profesional, pentru a excela și pentru a te face remarcat. Indiferent că ești angajat, ai o firmă sau câștigi venituri din abilitățile tale speciale, rezoluțiile de carieră te vor ajuta să începi drumul spre dezvoltare. Iată câteva idei pe care le poți folosi ca inspirație:

Învățarea unor noi abilități

Flexibilitatea, la capitolul profesional, a devenit o calitate care te poate ajuta să avansezi în carieră mai ușor decât credeai. Aceasta presupune deschiderea spre învățarea unor noi abilități, poate chiar mai bănoase. De exemplu, dacă domeniul în care activezi nu îți oferă suficiente oportunități pentru a câștiga mai mult, concentrează-ți atenția spre locuri de muncă dintr-un domeniu diferit. Cursurile de programare sau de web design te ajută să pui bazele unor cunoștințe care îți pot aduce câștiguri mai mari la job.

Mai mult decât atât, poate chiar în compania în care activezi apare o oportunitate de a-ți schimba jobul, dar trebuie să adaugi noi abilități în CV-ul tău. Discută din timp cu superiorii tăi despre pașii pe care ar trebui să-i faci pentru a aplica la noua poziție deschisă și începe noul an cu un țel bine definit. Un astfel de pas, dar și învățarea lucrurilor noi te vor ajuta să ai mai multă încredere în aptitudinile tale și să-ți asumi mai multă responsabilitate.

Dacă vrei să te dedici dezvoltării unei noi abilități în paralel, descoperă  👉 oferta variată de locuri de munca part-time de pe OLX și bucură-te de mai mult timp liber.

Renegocierea salariului

Cu siguranță, mulți angajați așteaptă de prea mult timp momentul oportun pentru a cere o mărire de salariu. Studiile arată că femeile in special primesc rareori o marire, chiar și atunci când acestea negociază la fel de des ca bărbații. Acest lucru merită să facă parte din lista ta de rezoluții pentru noul an, în special dacă ai amânat momentul sau dacă ai fost refuzată în cadrul altor locuri de muncă. 

Renegocierea salariului trebuie să vină, de asemenea, într-un moment bun, când compania se află pe o pistă ascendentă și are succes sau când ai suficiente motive pentru a primi o mărire. De exemplu, după o perioadă de succes, în care te-ai bucurat de rezultate foarte bune pe plan profesional sau dacă ai adus o valoare semnificativă activității companiei. Profită de aceste momente pentru a fi recompensat conform experienței și abilităților tale.

Descoperă 👉 anunțurile de joburi cu contract pe perioada nedeterminata, pentru mai multă flexibilitate pe plan profesional în noul an.

Renegocierea salariului

Căutarea unui nou loc de muncă

Noile începuturi sunt inspirate și necesită curaj. Aceste elemente se aplică și procesului de căutare a unui nou loc de muncă, motiv pentru care merită să optezi pentru acesta încă de la începutul noului an. Un nou loc de muncă îți va oferi alte perspective, o nouă experiență și, poate, mai multă libertate și flexibilitate. În special în contextul actual, companiile își schimbă abordarea, introduc noi măsuri inovative și oferă mai multă atenție nevoilor angajaților, iar acest lucru deschide noi posibilități pe piața muncii.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă 👉 OLX te ajută să îl găsești pe cel potrivit pentru tine. Descoperă aici sute de joburi la care poți aplica simplu și rapid, astfel încât, din candidat, să devii proaspăt angajat.

Caută locuri de muncă potrivite experienței tale și aplică la cele care îți oferă cele mai multe beneficii. Odată ce hotărăști să faci acest pas, este important să ții cont de fiecare detaliu din anunțul postat de angajator. Concentrează-te pe ceea ce vrei să faci în viitor, pe oportunitățile oferite și pe ofertele salariale pe care le primești. Permite-ți să fii exigent în ceea ce privește așteptările pe care le ai.

Schimbarea stilului de muncă

Dacă ai muncit de acasă în ultimul an sau ai început să te concentrezi pe o carieră de liber-profesionist, cel mai probabil te-ai lovit de situația în care nu ai reușit să-ți organizezi timpul în cel mai eficient mod. Printre rezoluțiile pentru noul an poți include și o schimbare în stilul de muncă. Acest lucru te poate ajuta să fii mai productiv, să ai timp pentru mai multe proiecte și să pui o limită clară între viața profesională și cea personală.

Stilul de muncă include aspecte precum:

 • programul strict;
 • gestionarea taskurilor și proiectelor;
 • stabilirea unui orar similar cu cel de la birou;
 • respectarea deadline-urilor.

Pentru a putea face schimbări relevante va trebui să investești și în echipament pentru biroul de acasă sau să alegi un spațiu de coworking potrivit nevoilor tale. De asemenea, dacă lucrezi într-o companie care îți permite să muncești de acasă full time, discută cu superiorii despre posibilitatea de a aduce acasă piese de mobilier sau accesorii ergonomice, care ți-ar face munca mai ușoară.

Cautarea unui loc de munca

Crearea unui mediu de lucru sănătos

Aproape inevitabil, fiecare echipă se confruntă cu momente mai complicate la locul de muncă și pot apărea conflicte. Dacă acestea se întâmplă mai des decât ar trebui, iar rezolvările întârzie să apară, trebuie să iei măsuri. Propune-ți ca noul an să aducă o energie pozitivă la locul de muncă prin:

 • comunicare asertivă;
 • gestionarea conflictelor;
 • verbalizarea nevoilor;
 • cererea unor ședințe de feedback;
 • transparență în relația cu superiorii.

Un mediu de lucru sănătos, echilibrat este esențial pentru un colectiv mulțumit, productiv și fericit. Dacă lucrezi în cadrul unei companii în care nu există deschidere spre comunicare și conflictele continuă să apară, poate este momentul ideal să îți concentrezi resursele asupra căutării unui nou job. Învață din experiențele tale, deoarece acestea te învață ce să cauți în viitor și ce valori se află pe primele poziții în lista ta.

O viață profesională plină de împliniri te va ajuta să te simți întregit pe toate planurile în noul an. De aceea este important să incluzi rezoluții profesionale, alături de cele personale și să abordezi aceste idei ca pe o strategie care îți va aduce prosperitate. O astfel de practică este recomandată la începutul fiecărui an, deoarece te ajută să fii conștient de poziția pe care o ai în viață și de drumul pe care vrei să-l urmezi.

Sursa foto: shutterstock.com


Autor: and
10 decembrie 2021


Cele mai noi anunțuri pentru de pe OLX

 • Angajam mecanici si vulcanizatori

  Firma de transport, cu experienta in domeniu de peste 19 ani si o flota de peste 400 de camioane,cu un service nou si modern, angajeaza mecanici auto si vulcanizatori

  Cerinte mecanici:

  ..

  Arad Azi 06:06 Perioada nedeterminata

 • Angajez doamna pentru ingrijire persoana 400 lei net/24 ore

  Angajez doamna varsta maxima 55 ani, pentru ingrijire persoana in Pipera-Bucuresti. Program 5 zile intern / 10 zile liber sau discutabil, salariu 4000 lei net (400 lei/zi), contract munca, transpor..

  Bucuresti - Ilfov Azi 09:06 Full time

 • Angajam Bucatar MIC DEJUN

  Candidatul ideal:

  • abilitati excelente de comunicare;
  • atitudine pozitiva, spirit de echipa;
  • spirit de observatie, atentie la detalii, flexibilit..

   Sibiu Azi 06:06 Perioada nedeterminata

  • Camerista Sudul Litoralului

   Lant Hotelier cautam camerista cu experienta pentru sudul litoralului.

   Oferim cazare, mese , transport si salariu 3000 RON.

   Hotelurile au un numar mic de camere.

   Constanta Azi 17:06 Perioada nedeterminata

  • Angajez barbat la curatenie - zona Pipera, Voluntari

   Angajez barbat la curatenie in ansamblu residential in zona Pipera, Voluntari, contract de munca pentru 8 ore/zi de luni pana vineri . Rog seriozitate.

   Bucuresti - Ilfov Azi 17:06 Perioada nedeterminata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

− 3 = 1

Alte articole