RESPONSABIL

Ce implică meseria de menajeră: avantaje și dezavantaje

14 februarie 2019

Autor:

Când ești în căutarea unui job, este foarte important să existe cât mai multe oferte pentru care poți candida – astfel, vei avea șanse mai mari să te angajezi rapid. Un loc de muncă foarte căutat de către angajatori este cel de menajeră, atât în mediul privat, cât și pentru birouri sau pensiuni și hoteluri.

Cu toții avem nevoie de un spațiu curat și ordonat pentru a trăi și lucra eficient, dar și pentru o afacere de succes. Dacă businessul este în domeniul ospitalității, spre exemplu, este cu atât mai important ca personalul care se ocupă de curățenie să fie profesionist și eficient. Tu poți fi cea care se ocupă de întreținerea acestor locuri, dacă ai câteva calități definitorii precum îndemânare, atenție la detalii, seriozitate și mai ales rezistență la efort.

Înainte să trimiți CV-ul pentru un post de menajeră, e bine să cunoști atât avantajele, cât și dezavantajele unui astfel de post, ca să poți decide singură dacă această meserie este potrivită pentru tine și dacă ai abilitățile necesare pentru a o practica.

Avantajele unui job de menajeră

Când îți cauți un job trebuie să ai în vedere atât calitățile tale – dacă le ai pe cele necesare pentru job sau dacă poți lucra la îmbunătățirea lor – cât și avantajele pe care ți le aduce acest loc de muncă – dacă ai de câștigat lucrând ca menajeră.

 • Nu ai nevoie de experiență: chiar dacă nu ai mai lucrat până acum sau ai avut un loc de muncă într-un domeniu diferit, dacă ai abilitățile necesare, poți aplica pentru un job de menajeră.
 • Vei avea un program de muncă flexibil: ca menajeră, te poți angaja într-o casă, într-un complex rezidențial sau poți fi menajeră internă. Pentru primele două, programul va fi flexibil, deci vei avea timp să îți duci și iei copii de la școală – dacă ai, să faci cumpărăturile sau orice alte activități. Dacă alegi să fii menajeră internă și să locuiești în aceeași casă cu angajatorul, vei stabili programul de comun acord cu acesta.
 • Poți avea un salariu atractiv: cel pentru un post de menajeră începe de la cel minim pe economie dar poate fi mai mare dacă lucrezi ca menajeră internă sau dacă alegi să pleci în străinătate; vei avea un avantaj dacă cunoști o limbă străină.
 • Ai oportunități de avansare: dacă lucrezi într-un complex turistic, deci într-o echipă, îți faci treaba foarte bine și îi demonstrezi angajatorului că ai și abilități organizatorice, poți fi promovată pe postul de șef de personal. Când lucrezi într-o casă, angajatorul îți poate cere să te ocupi în plus și de udatul plantelor, de făcut piața sau de gătit. Dacă vei primi responsabilități în plus, vei avea și o creștere salarială;
 • Vei lucra în echipă: când lucrezi într-un hotel sau într-o pensiune, vei avea alături alte menajere care te pot ajuta să îți faci treaba mai rapid și mai ușor. În plus, vei avea cu cine să schimbi o vorbă în zilele mai puțin aglomerate;
 • Poți uita de muncă imediat ce ți-ai terminat treaba: în comparație cu alte joburi, unde trebuie să îți verifici constant e-mailul și să mai rezolvi problemele de la birou, ca menajeră ești sigură că nu trebuie să te mai gândești la muncă când ai terminat de făcut curățenia; astfel, poți petrece timp de calitate cu familia și prietenii fără să fii întreruptă.

Dacă îți sună bine un job de menajera, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX aici.

Dezavantajele unui job de menajeră

Orice job are și dezavantajele lui și merită să le analizezi ca să îți dai seama în ce măsură te deranjează sau dacă poți trece peste ele și să îți faci treaba cât poți de bine.

 • Trebuie să fii într-o formă fizică bună: ca să fii eficientă la locul de muncă, va trebui să cureți rapid toate suprafețele din casă. Munca fizică poate fi obositoare deci ai nevoie de rezistență ca să o duci cu bine la capăt.
 • Trebuie să fii pregătită să cureți orice tip de suprafață: dacă spălatul geamurilor și aspiratul prin casă nu sunt atât de complicate, trebuie să te aștepți și la curățarea obiectelor sanitare (vasul de toaletă) sau a altor suprafețe care pot fi mai murdare decât te așteptai.
 • Este posibil să lucrezi și în weekenduri: în special în pensiuni și hoteluri, dar și în case, se caută persoane care să lucreze și la sfârșit de săptămână.
 • Este posibil să te confrunți cu situații stresante: dacă alegi să lucrezi pentru o firmă care te trimite să cureți diferite apartamente și case, trebuie să fii pregătită pentru interacțiunea cu diferite tipuri de oameni. Nu știi niciodată cum se va comporta clientul, de aceea îți recomandăm să stabilești termenii de la început: care sunt responsabilitățile tale și în cât timp trebuie să termini curățenia.

Pentru a fi candidatul ideal pentru un post de menajeră, acordă mare atenție modului în care redactezi CV-ul și scrisoarea de intenție. Scoate în evidență lucrurile pe care le-ai învățat din experiența anterioară și calitățile care te fac pe tine persoana potrivită pentru acel job și, mai ales, cu ce ai putea ajuta tu angajatorul respectiv.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, dar şi despre cum să-ţi îmbunătăţești şansele la un loc de muncă mai bine plătit, intră pe OLX.ro. Vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Sursă foto: Shutterstock


Autor:
14 februarie 2019

Ultima editare: 24 februarie 2020


Cele mai noi anunțuri pentru menajera de pe OLX

 • CAUT menajera ingrijire NOAPTE si ZI, pentru bolnav

  Caut menajera ingrijire permanent noapte si zi pentru bolnav. Variante lucru: ( 1 ) O singura doamna pt.ingrijire permanenta noapte si zi pentru 7 sau 15 zile, pentru perioadele mentionate pe luna..

  Bucuresti - Ilfov 05 Jun 08:06 Full time

 • Angajam: sofer categoria C, contabila, menajera, sudor/strungar/

  Ne am extins afacerea si avem
  nevoie sa te alaturi echipei noastre, in acest sens suntem in cautarea urmatoarelor calificari:
  -pompagiu statie elefant(noua -36m).
  -sofer autobetonie..

  Teleorman Azi 21:06 Absolvent

 • Villa turistica ( pensiune ) - angajeaza receptioner (a) / menajera

  Vila turistica ( pensiune ) din Pitesti - zona Centrala angajeaza receptioner (a)/menajera.

  Coditii ( pentru rpostul de receptioner (a):

  • cunoasterea ( f. buna ) a limbii eng..

   Arges 19 Jun 12:06 Perioada nedeterminata

  • Menajera gradinita

   Gradinita din zona Sisesti angajeaza personal pentru administrarea și curățenia spațiului. Cerinte : Persoana organizata, rabdatoare cu atenție la detalii Experienta în curățenie Iubeste co..

   Bucuresti - Ilfov Azi 18:06 Full time

  • Angajam menajera,conditii exceptionale

   Descriere

   ·        Programul este de luni pana vineri, 8 ore pe zi (sambata si duminica sunt libere)

   ·        Postul este situat in Sectorul 1; acces direct cu METROU<..

   Bucuresti - Ilfov Azi 13:06 Perioada nedeterminata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

66 − 57 =

Alte articole