INFORMAT

Cele mai căutate locuri de muncă din România: bonele și menajerele se angajează cel mai rapid

31 August 2018
Array

Autor:

Durata medie a închiderii unui anunț de angajare publicat la secțiunea OLX Locuri de muncă variază între 12 zile și se apropie de 2 luni, în funcție de tipul de job și de domeniul de activitate.

Angajatorii găsesc cel mai rapid candidați pentru următoarele ocupații: bone – menajere (unde timpul mediu de închidere a unui anunț este de 12 zile), casieri – lucrători comerciali (15 zile), evenimente și divertisment (16 zile) și personal administrativ – secretariat (17 zile).

În ceea ce privește categoria șoferi – servicii auto- curierat, domeniul cu cele mai multe anunțuri de angajare scose la concurs prin OLX, datele arată că durata medie a închiderii unui anunț este de 21 de zile.

Pe de altă parte, cel mai greu de găsit sunt candidații pentru joburile disponibile la secțiunea IT – Telecomunicații, unde timpul mediu de închidere a unui anunț ajunge la 52 de zile. Deficitul mare de personal din acest sector, dar și pachetele salariale generoase oferite de angajatori fac dificilă recrutarea de candidați, ceea ce se reflectă și într-o prelungire a procesului de recrutare.

De asemenea, angajatorii găsesc cu un grad de dificultate ridicat și candidați pentru domeniile lucrători producție – depozit – logistică (unde durata medie de închidere a unui anunț este de 46 de zile), marketing -PR- media (40 de zile) și cosmeticieni – frizeri- saloane (40 de zile).

Array

Autor:
31 August 2018

Ultima editare: 18 December 2019

Ultimele locuri de munca de pe OLX

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Alte articole