COMPETENT

Venituri extra pe perioada iernii – care sunt cele mai căutate joburi și cum îți găsești de lucru

19 December 2018
Array

Autor:

Chiar dacă ai putea crede că cele mai multe angajări pentru joburile sezoniere se fac vara, când începe sezonul estival, aceasta nu este sigura perioadă în care angajatorii sunt în căutare de personal. Joburile sezoniere diferă în funcție de perioadă, așa că și iarna ai posibilitatea să găsești numeroase oferte de angajare, pentru tot felul de ocupații specifice.

Cum îți găsești un job pe perioada iernii

De obicei, angajările se fac încă din toamnă și la începutul iernii, dar poți găsi anunțuri pe toată perioada iernii. Este important să începi căutările din timp pentru jobul pe care ți-l dorești, cu atât mai mult cu cât, cu cât aplici mai devreme, cu atât ai mai multe șanse să te angajezi.

Joburile pentru care se încheie contracte pe o perioadă limitată de timp, de obicei de câteva luni sau săptămâni sunt cunoscute drept joburi sezoniere. Referitor la programul de muncă, acesta poate fi part-time sau full-time, în funcție de job și de responsabilitățile pe care le vei avea.

Există numeroase poziții pentru care este nevoie să lucrezi doar în anumite perioade ale anului, așa cum este și cazul joburilor din timpul iernii. Cerere există pe toată perioada iernii și crește pe măsură ce ne apropiem de sărbători, dar și spre sfârșitul sezonului, de Valentine’s Day sau de Dragobete.

Dacă îți sună bine un job pe perioada iernii, vezi toate ofertele proaspete de pe OLX, aici.

6 cele mai căutate joburi pe perioada de iarnă

Joburile sezoniere din perioada iernii sunt o bună ocazie să câștigi bani în plus de sărbători și, de ce nu, chiar să câștigi mai multă experiență de lucru. Există diferite opțiuni pe care să le iei în considerare atunci când cauți un astfel de job, iar mai jos am adunat câteva dintre cele mai căutate pe perioada iernii:

Retail/magazine

Sezonul sărbătorilor este în același timp și sezonul cumpărăturilor pentru cadouri, așa că cerea este mare în majoritatea magazinelor și în special în domeniul de retail. Jobul într-un magazin nu presupune neapărat să lucrezi la casă, ci există numeroase alte poziții pentru care angajatorii sunt în căutare de personal. Aceste poziții pot fi pentru customer service, preluarea comenzilor, ajutor în depozit, împachetarea cadourilor, evidența stocului de marfă, promoteri și multe alte asemenea.

Poți să găsești anunțuri de angajare online, pe site-uri de recrutare, dar poți să mergi și în magazine și să lași CV-ul la casă sau la managerul de magazin.

Servicii de livrări

Dacă mai devreme îți spuneam că există cerere ridicată pentru ajutor în magazine și în retail, pentru preluarea comenzilor și nu numai, firmele de curierat au nevoie de personal în plus ca să facă față la numărul ridicat de livrări care se fac în această perioadă. Poți să lucrezi atât ca manipulant marfă în depozit, dar și ca șofer. Deloc surprinzător, șoferul este cea mai populară ocupație căutată de angajatori, conform unei cercetări realizate de OLX.

În afară de livrarea coletelor cu cadouri, nu trebuie să pierzi din vedere nici faptul că poți găsi multe posturi disponibile și în zona de livrări de mâncare. Asta și pentru că, din cauza programului aglomerat de sărbători și a numeroaselor vizite la familie și prieteni, mulți aleg să comande de la restaurante mâncare tradițională deja gătită.

Târguri de sărbători

În această perioadă sunt organizate numeroase târguri de sărbători, așa că și aici poți să găsești diferite oferte de joburi. De la comerciant în căsuțele cu decorațiuni și produse tradiționale, bucătar în zonele gastronomice și până la supraveghetor în locurile special amenajate pentru copii sau chiar la patinoar, vei avea ocazia să capeți experiență de lucru, dar și să te bucuri de atmosfera plină de viață din aceste locuri.

Mai mult decât atât, poți chiar să devii Moș Crăciun pentru câteva zile și să te încarci cu energia și entuziasmul celor mici care vin în vizită. Iar cum Moșul are nevoie de elfii săi harnici, și această este o oportunitate pentru tine să lucrezi pe perioada iernii.

Hoteluri și restaurante

Mulți aleg să își petreacă concediul de iarnă și sărbătorile în stațiunile montane, așa că hotelurile sunt în căutare de personal, astfel încât să facă față cererii ridicate de cazare. Pozițiile pentru care poți să aplici diferă de la cameriste și până la recepționeri. În plus, multe dintre hoteluri organizează petreceri de Crăciun și Revelion, așa că există cerere și pentru ospătari sau chiar ajutor de bucătar sau bucătari. Poți să ai un avantaj la angajare dacă ai urmat cursuri de calificare pentru bucătari.

Același lucru este valabil și pentru restaurante, care au nevoie de personal în plus atunci când organizează petreceri de sărbători.

Personal pentru stațiunile montane

Dacă îți place să lucrezi în aer liber, atunci poți căuta joburi în stațiunile montane, în special în zonele de agrement și pe pârtiile de schi. De regulă, este căutat personal pentru paza și patrularea zonelor montane, dar și instructori de schi. Așa că, dacă ești pasionat de sporturile de iarnă și vrei să împărtășești pasiunea ta și să îi înveți pe turiști cum să schieze, să se dea cu snowboardul sau chiar cu bobul, acest job este potrivit pentru tine în fiecare iarnă.

Însă nu trebuie neapărat să fii expert în sporturi de iarnă ca să lucrezi aici. Alte joburi care sunt căutate în stațiunile montane includ și personal pentru închirierea echipamentelor sau pentru barurile de pe pârtii.

Animatori la petrecerile de copii

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm și oportunitățile de angajare ca animatori pentru petrecerile care sunt organizate de sărbători. Dacă îți place să lucrezi cu oamenii, în special cu copiii, și îți este ușor să intri în pielea unui personaj, poți să iei în considerare acest job. Este o oportunitate pentru tine nu doar să câștigi bani în plus, ci și să ai parte de o experiență distractivă.

Te costumezi în Moș Crăciun și mergi la petrecerile de copii sau la serbări. Acestea pot fi organizate la restaurante, la sediile firmelor sau chiar acasă la cei mici. Nu trebuie să uiți nici de ajutoarele Moșului, de elfi, reni, crăciunițe sau zâne.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre meseria pe care ai ales-o, intră pe OLX, unde vei găsi nu doar articole interesante, ci și joburi pe măsura așteptărilor tale. Îți ținem pumnii la interviu!

Array

Autor:
19 December 2018

Ultimele locuri de munca de pe OLX

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 35

Alte articole